Rekor Grand Slam kazananı Novak Djokovic kariyerinin sonu hakkında

Beykozlu

New member

Rekor Grand Slam kazananı, turnuva başlamadan önce ABD Açık hakkında konuşuyor ve aynı zamanda kişisel durumu hakkında net sözlerle yorum yapıyor.

Tenis yaşının 36 olduğu göz önüne alındığında Novak Djokovic, her Grand Slam turnuvasına sanki son turnuvasıymış gibi yaklaşmak istiyor. Pazartesi günü başlayacak ABD Açık öncesinde düzenlenen basın toplantısında Sırp oyuncu, “Daha kaç slam yapacağımı bilmiyorum” dedi: “Yine de devam edeceğim. Şu anda aklımda bir son yok. “

Ancak onun yaşında “daha minnettar olmanız, her Grand Slam’e bağlılık ve performans açısından belki de sonuncusu gibi davranmanız” gerekiyor. Bu nedenle dört büyük turnuvanın her birini “tarih yazmak için altın bir fırsat” olarak görüyor.

Djokovic, 2018’den bu yana ABD Açık’ı “sadece” üç başarı ile kazanamadı; New York’taki sert kort turnuvası istatistiksel olarak onun en sevdiği turnuvalardan biri değil. Grand Slam seviyesinde hiç kimse “Djoker” (23 şampiyonluk) kadar başarılı olamaz.

Alcaraz: “Djokovic’in yaptığı her şey inanılmaz”

2020’de Flushing Meadows’ta bir topa sinir bozucu bir şekilde vurduğu ve ardından yan hakeme çarptığı için diskalifiye edildi. 2021’de finalde Daniil Medvedev’e yenilmiş, geçen yıl ise korona aşısı olmadığı için ABD’ye girmesine izin verilmemişti.

İspanyol Carlos Alcaraz 2022’de zafere ulaşırken, 20 yaşındaki Djokovic’in en geç Wimbledon’daki son yenilgisinden bu yana hâlâ açık bir hesabı bulunuyor. Alcaraz ayrıca geçen yaz sonundaki darbesinden bu yana, özellikle dünyanın bir numarası olarak uluslararası bir yıldız oldu. Bunun bazı yan etkileri var. Alcaraz basın toplantısında, “Bazı günler keşke hiç tanınmayan biri olsaydım diyorum. Ama bu imkansız olacak. Benim de bu kısmın tadını çıkarmam gerekiyor.” dedi.

İspanyol pilot, bir yıl önceki ilk Grand Slam zaferinden bu yana kendisini “daha olgun” hissettiğini itiraf etti ve kendisinden 16 yaş büyük olan Djokovic’e iltifat etmekten kaçınmadı: “O, sporumuzda tüm zamanların en iyilerinden biri. , buna hiç şüphe yok. Oyunda yaptığı her şey muhteşem.”

ABD Açık’ta sıralamada en üst sıralarda yer alan iki oyuncunun yolları ancak 10 Eylül’deki finalde kesişebilecek.