Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı İçin Gereçler

• 3 büyük ayva
  • 4 buçuk bardak şeker
  • 8 -9 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 2 bardak su
  • 1 limon Yarım limonunun suyu
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğuruyoruz, limonlu suda kararmaması için hepsini soyana kadar bekletiyoruz. (limonun yarısını burada kullanıyoruz).
  2. Ayvadan çıkan çekirdekleri atmıyoruz. (benim koca ayvalardan yalnızca 5 adet çekirdek çıktı ???? ancak renk vermeye yetti).
  3. ondan sonrasında limonlu suyunu süzüp, ayvaları tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
  4. Ayva çekirdekleri, karanfil ve kabuk tarçını da ekledikten daha sonra kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 buçuk saat kadar kaynatıyoruz.
  5. 1buçuk saatin sonunda içine sıkılmış yarım limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
  6. Ve altını kapatıp kıvamını denetim ettikten daha sonra kavanozlara yerleştiriyoruz. İster sıcakken karşıt kapatıyoruz. İster sabaha kadar bekletip soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
  7. İçinden kabuk tarcıni, isterseniz de karanfilleri çıkartıyoruz. Ben karanfilleri ortasında bıraktım açıkçası.
  8. Bu ortada reçelimiz soğuduktan daha sonra ayvalar biraz sertleşiyor! fakat biz bu türlü sert sevdiğimiz için sorun yaşamadık. Yalnızca kahvaltıda değil kahvenin yanında bile aç aç ye mis üzere ????.
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı