Robert Atzorn bunu 25 yıl sonra yapıyor

semaver

New member
Dizinin bitiminden 25 yıl sonra

“Öğretmenimiz Doktor Specht” bugün böyle görünüyor

Güncelleme tarihi: 01/05/2025 – 06:28Okuma süresi: 3 dakika

Öğretmenimiz Doktor Specht: Wolf Dietrich Sprenger, Jochen Kolenda, Gisela Trowe, Robert Atzorn, Claudia Wenzel ve Werner Tietze.

Resmi büyüt

“Öğretmenimiz Doktor Specht”: Wolf Dietrich Sprenger, Jochen Kolenda, Gisela Trowe, Robert Atzorn, Claudia Wenzel ve Werner Tietze. (Kaynak: Hubert Linki)

1990’lı yıllarda her Salı günü “Öğretmenimiz Doktor Specht” milyonları ekranlarına çekiyordu. Dizi yedi yıl sonra iptal edildi. Bugün Robert Atzorn'un yaptığı da bu.

Dr. Michael Specht, 1990'ların başında Robert Atzorn'u canlandırarak izleyicilerin kalbine yerleştirdi. İlk bölümü tam 33 yıl önce bugün yayınlandı. Yedi yıl boyunca Aşağı Saksonya'nın küçük Celle kasabasında öğretmen rolünü üstlendi; defalarca yeni bir okula transfer edildi ve öğrencilerinin günlük sorunlarıyla ilgilendi, ancak kendisi de çalkantılı bir aşk hayatıyla mücadele etmek zorunda kaldı. .

Dizinin ilk bölümü 13 milyon kişiyi ekranlarına çekti. “Öğretmenimiz Doktor Specht” uzun süre reyting rekorları kıran bir film olarak değerlendirildi. Ta ki dizi 6 Nisan 1999'da yayından kaldırılıncaya kadar. Dizi bittikten sonra Robert Atzorn kendini yeni projelere adadı. Aktör, 2001'den 2008'e kadar televizyonda “Tatort” dedektifi Jan Casstorff olarak göründü. Daha sonra yedi yıl boyunca “Nord Nord Mord” ile ekranlarda titreşti.

Ancak daha sonra oyunculuğu hemen bıraktı. 2017'de menajeri şunu duyurdu: Robert Atzorn emekli olacaktı. Carola Studlar o dönemde televizyon dergisi “Hörzu”ya şöyle açıklamıştı: “Sanatçı ne okumalar yapacak, ne de senkronizasyon yapacak ve artık hayran mektuplarına cevap vermeyecek.”

Pek çok hayran, oyuncunun hasta olup olmadığını merak ederek endişelendi. Robert Atzorn, “Bild”e verdiği röportajda karanlığa ışık tuttu. “Benim için bu bölüm bitti. 50 yıldır çalışıyorum. Hayatta başka bir şey daha var; ailem, torunlarım. Sahnede ya da kamera önünde ölmek istemiyorum. Artık bu kadar yeter.” “

Kısa bir süre sonra oyuncu anılarını yayınladı. Robert Atzon, 2020'deki bir basın toplantısında “Yazmak benim için hemen oldukça kolay oldu” dedi. “Oyuncular hakkında bazı şeyleri netleştirmem gerektiğini çok çabuk fark ettim. Mesleğin ne kadar zor olabileceğini gösterin. Zaten ortalardaydım. -40'lı yıllarda kariyerim başladı. Peki bundan 20 yıl önce ne oldu?”

“Duş almak ve dişlerinizi fırçalamak – hayatta gerçekten önemli olan şeyler” adlı otobiyografide çağdaş Alman tarihinden bir parçaya da rastlıyorsunuz. Çünkü Atzorn, daha sonra savaştan dönen ve daha sonra gazeteci olan babasından acı çekiyordu. Aslında şarkıcı olan anne de sessizliğe ve depresyona düştü.

O zamanlar Atzorn, “Hepimizin travma geçiren ebeveynler tarafından yetiştirildiğimiz elbette açık” dedi. “Ve tabi ki delice eksiklikler var. Babam artık hiçbir duygusunu ifade edemiyordu.” Babanın yaralarının ne kadar derin olduğu ancak kendisi ve eşi tarafından yürütülen sözde aile dizimi sırasında ortaya çıktı. Bu farkındalığın ardından onu affedebildi.

1980'lerin sonundaki profesyonel atılımından önce, meslektaşları tarafından sayısız darbe ve düşme yaşadığını, sonrasında ise her zaman ayağa kalktığını söylüyor. Oyuncu, 2017 yılında sahne ışıklarından emekli oldu ve o zamandan beri kendini aile hayatına adadı.

Geçen yıl Robert Atzorn tamamen beklenmedik bir şekilde kamuoyuna geri döndü. 1 Haziran'da, şu anda 79 yaşında olan oyuncu, Royal Kurtheatre Bad Wildbad'da sahneye çıktı ve eşi Angelika ile birlikte otobiyografisi “Duş Almak ve Dişlerinizi Fırçalamak – Hayatta Gerçekten Önemli Olanlar”ı okudu. Ayrıca Haziran ayının sonunda Rommersdorf Festivali'nde kitabından okudu.

Robert ve Angelika Atzorn 1976'dan beri evliler. İkili, gelecek yıl altın evlilik yıldönümlerini kutlayacak. Çiftin iki oğlu var: Jens ve Daniel, aynı zamanda oyuncu olarak da çalışıyorlar.