Romesco Soslu Baby Patates (İspanya)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Romesco Soslu Baby Patates (İspanya) Tanımı İçin Gereçler

Romesco sos için:

• 5 adet orta uzunluk domates (fırınlanacak)
  • 2 adet orta uzunluk kapya biber (fırınlanacak)
  • 4 diş sarımsak (yahut 1, 5 çay kaşığı sarımsak granül) (diş sarımsaklar fırınlanacak)
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş badem
  • Bir tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şarap sirkesi (ben balsamik sirke kullandım, 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi de olur)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dilim kızartılmış ekmek
Baby patatesleri fırınlarken:

• Dilediğiniz kadar baby patates (ben 10 adet irili ufaklı kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Kuru fesleğen
  • Biberiye
Romesco Soslu Baby Patates (İspanya) Tanımı Yapılışı

1. Domates, kapya biber ve sarımsakları 200 derece evvelinde ısıtılmış fanlı fırında hiç yağ-tuz dökmeden direkt olarak fırınlayıp 35 dakika közlüyoruz.
  2. Domatesin alt kısmına artı formunda çizik atarsanız soyması daha kolay olacaktır.
  3. Kapya biberleri de fırından çıktığı üzere kapaklı bir kaba koyup 5-10 dakika bekletirseniz kabukları daha rahat soyulacaktır.
  4. Kabuklarını soyduğumuz domates ve kapya biberleri rondoya koyup çekiyoruz.
  5. Akabinde üzerine sarımsakları (ben sarımsak granül kullandım), zeytinyağı, sirke, badem, maydanoz, tuz, toz biber, karabiber ve 1 dilim kızartılmış ekmeği koyup homojen bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  6. Ben tam buğday unu ve mor buğday unu karışık yaptığım tost ekmeğini (fotoğraflarda gözüken) kullandım lakin hazır beyaz ekmek veya tam buğday ekmeği kullanabilirsiniz.
  7. Sosumuz hazır. (1 gece buzdolabında üzeri streçle kapalı biçimde bekletildiğinde daha da lezzetli oluyor. ).
  8. Baby patatesleri yelpaze biçiminde kesiyoruz.
  9. Eritilmiş tereyağı zeytinyağı ve damak tadımıza göre tuz, kekik, kuru fesleğen ve biberiyeyi uygun bir kasede karıştırıp patateslerin her yerine gelecek biçimde fırça sayesinde sürüyoruz ve 180 derece evvelinde ısıtılmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 30-35 dakika fırınlıyoruz.
  10. Fırından çıkan patateslerimizin üzerine sosumuzu döküp sıcak sıcak servis ediyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.

*Bu sosu cips, kraker ve patateslere taban olarak, makarnalarınızda, zerzevat yemeklerinizin yanında, kırmızı et, tavuk ve balık ızgara/mangal yemeklerinizde sos olarak veyahut ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz.

*Tarifte konserve köz biber kullanabilirsiniz. Konserve köz biber kullanacaksanız yıkamadan, yalnızca yeterlice süzdürerek veyahut kağıt havluyla kurulayarak ek ediniz ve sirke kullanmayınız.