RTL yıldızı Ukrayna'daki yardım misyonu sırasında “neredeyse ölüyordu”

semaver

New member

Aktör, Ukrayna halkına olan bağlılığının bedelini neredeyse hayatıyla ödüyordu. Şimdi Béla Klentze taşınma deneyimini aktarıyor.

Béla Klentze, cepheye yardım malzemelerini ulaştırırken Ukrayna'daki savaşın dehşetini ilk elden yaşadı. “Bild” gazetesinde yer alan bir habere göre, oyuncu orada görev yaptığı süre boyunca neredeyse hayatta kalamayacaktı. “Alles was zählt” yıldızı ve eski “Let's Dance” katılımcısı, oradaki insanlara toplanan bağışları sağlamak için savaşın harap ettiği ülkeye gitti. Bombalanıp yok edilmeden önce yerlerinden birini terk edebildi.

Klentze, “Bir yardım kuruluşu ve bir güvenlik ekibiyle oraya gittik” diyor. Ön cephedeki Zaporojye şehrinde bir çocuk evini ziyaret ederek yiyecek, kıyafet ve oyuncak dağıttılar. 35 yaşındaki Ukrayna'da kaldığı dokuz gün boyunca savaşı ilk elden deneyimledi: “İlk başta ne zaman hava saldırısı uyarısı gelse hemen siper alıp sığınaklara kaçtık. Ancak iki gün sonra neredeyse neredeyse bitmişti. alıştım; kulağa ne kadar çılgınca gelse de.”

Sonra ölümden kıl payı kurtulduğu gün geldi: “Ukrayna'da neredeyse ölüyordum. Yaşadığımız yer 24 saat sonra bombalandı ve yerle bir edildi” diyor ve şunu vurguluyor: “Yine de çabalarımızdan bir an bile pişmanlık duymadım. Doğru şeylere dahil olmak çok önemli.”

Ayrıca on yaşındaki Ukraynalı bir kız olan Anstasia ile olan karşılaşmasını da sonsuza kadar hatırlıyor. “Ziyaretimiz sırasında Klentze'ye baktı ve muhtemelen bende bir tür baba figürü gördü çünkü babası şu anda savaşta. Geri dönüp dönmeyeceğini henüz bilmiyoruz.”

Oyuncu şöyle devam ediyor: “Küçük kız yanıma geldi ve beni kollarına aldı. […]. Ve sonra ikimiz de ağlamaya başladık. Gerçekten tarif edilemez bir şeydi.” Klentze, bir kameraman arkadaşının kızın annesinin izniyle kaydettiği karşılaşma videosunu, yeni şarkısı “Save the Planet”in müzik videosunda kullanmak istiyor. Kendisi ve grubu dünyadaki kriz bölgelerine dikkat çekiyor.