Rugby Birliği, Tom Jones’un stadyumda vurulmasını yasakladı

semaver

New member

Onlarca yıldır Tom Jones şarkısı “Delilah”, bir maç başlamadan önce geleneksel olarak çalınan resmi olmayan Galler ragbi marşıydı. Ama bu artık bunun sonu olmalı.

Galler Rugby Birliği, Tom Jones’un 1960’lardaki hiti “Delilah”ı yasaklayarak Büyük Britanya’da bir tartışmayı ateşledi. İngiliz medyasının bildirdiği gibi, koroların yaklaşan Six Nations turnuvasında artık resmi olmayan Galler ragbi marşını söylemesine izin verilmiyor. Yasağın nedeni, bir adamın sadakatsiz ortağı Delilah’a bıçakla saldırdığı metindir. Cardiff’in Prenslik Stadyumu sözcüsü, bunun bazı seyircileri üzebileceğini söyledi.

“Aile içi şiddetin her türlüsünü kınıyoruz”

Genellikle oyun başlamadan önce “Delilah” sesi duyulur. 2015 yılında Galler Rugby Birliği (WRU), şarkının Galler’in uluslararası maçlarını oynadığı stadyumdaki ses sistemi üzerinden çalınmasını yasakladı. Sevilen şarkı, statta seyirciler ve korolar tarafından seslendirilmeye devam edildi. Şimdi WRU, ziyarete gelen müzik korolarının Tom Jones’un popüler klasiğini söylemesini de yasakladı. Biri, “her türlü aile içi şiddeti” kınadığını söyledi.

Twitter’da birçok hayran, karara duydukları öfkeyi ve şaşkınlığı dile getirdi. Galli ragbi yanlısı Louis Rees-Zammit de yasağı anlamadı. “Onların halletmesi gereken her şey var ve sonra onu yapıyorlar…” diye tweet attı.

Tom Jones: “Politik değil”

Derneğin kararının arka planında, WRU’nun son zamanlarda sözde “toksik kültür” nedeniyle olumsuz manşetler yapması da olabilir. Başkan Steve Phillips sonuç olarak istifa bile etti. Dernek bağımsız bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Pop yıldızı Tom Jones, kendisini 1968’de İngiltere’deki popüler geçit töreninde iki numaraya taşıyan hitini geçen yaz Principality Stadyumu’ndaki bir konserde söyledi. Geçmişte şarkıyı savunmuştu. Jones, “Politik değil, kontrolü kaybeden bir adamla ilgili” dedi. “Şarkı söylerken kızı öldürecek adamın ben olduğumu düşünmemiştim. Bir rol oynuyordum.” Şarkıyı kelimenin tam anlamıyla almayın.