Sabah müellifi Yalçın: Hükümetin ve Merkez Bankası’nın geri adım atmadığını gorenler geri adım atmaya başladı

Beykozlu

New member
Sabah gazetesi müellifi Hasan Basri Yalçın, döviz kurlarındaki hareketlenmeye ait olarak, “Hükümetin ve Merkez Bankası’nın geri adım atmadığını gorenler geri adım atmaya başladı” görüşünü savundu.

Yalçın yazısında, “2023 seçimlerine bir buçuk yıl kala faizleri yüksek tutup finansal istikrarları korumak pek de sıkıntı değilti. Yalnızca seçimi düşünüyor olsaydı bu biçimdesi bir çabayı hiç başlatmazdı. Her şey sütliman giderdi. Lakin şayet ülkenin geleceğini inşa etmek istiyorsanız siyasi irade göstermek zorunda kalabilirsiniz. aslına bakarsanız ortada bir bilek güreşinin olduğu epeyce açık. Erdoğan sonuna kadar gideceğini deklare ettiktan daha sonra geldi bu atak. Geri adım atmaya zorlamak için yapıldı. Büyük çoğunluğu spekülatif bir hücumdu.” niyetini lisana getirdi.

Yalçın şu tabirleri kullandı:

“niçin mi bu biçimde düşünüyorum? Zira öbür ekonomik göstergelerin birçoğu olağan ve çok yeterli görünürken niçinse faiz-döviz-enflasyon istikrarı bozuluyor. Zira savaş burada veriliyor. Zira biz bunun benzerlerinin Türkiye üzerinde uygulandığını daha evvel de gördük. Zira biz bunun benzerlerinin Soroslar tarafınca Asya piyasalarında, Venezuela’da, Brezilya’da yapıldığını da gördük. Zira yüzde 1’lik bir faiz indiriminin karşılığında dövizde yüzde 30’luk bir hareketlilik olağan değildir.

aslına bakarsanız dün prestijiyle gördük. Hükümetin ve Merkez Bankası’nın geri adım atmadığını gorenler geri adım atmaya başladı. Dolar ben bu yazıyı yazarken yüzde 7’ler civarında gerilemişti bile. Sabun köpüğü ve spekülatif olan kısmı uçmaya başladı.

Lütfen artık bu sıradan ezberleri bir kenara bırakın. Bunlar komplo teorisi falan değil. Her şey gözümüzün önünde oluyor. Şayet bu çabanın nasıl daha uygun verilebileceğine dair fikriniz var ise keyifle dinleyelim. Fakat Türkiye’nin faiz batağında kalması gerektiğini savunacaksanız ona karnımız tok.”