Sakın yüzüne dokunmayın!

Beykozlu

New member
· Fulya Zenginer’in çocukluk hayali dansöz olmakmış. 5 yaşındayken bu sonucu alan Zenginer, müziğin sesini her duyduğunda göbek atmaya başlarmış.
· Oyunculuğa başlamasındaki motivasyonlardan biri, annesine konut alma isteğiymiş.
· Rol aldığı “Benim İçin Üzülme” dizisinden dolayı birçok kişi onun Karslı olduğunu sanıyormuş. Aslında İstanbulluymuş.

· Oyuncunun yüzüyle ilgili bir takıntısı varmış. Küçüklüğünde epeyce sevildiği ve “yüzü hayli mıncıklandığı” için yüzüne dokunulmasından nefret ediyormuş. Eşi Kuntay Tarık Cihan bile yüzüne dokunmak istediğinde, “Dokunma!” deyip kaçıyormuş.
· Boş kaldığı vakit içinderda meditasyon ve fotoğraf yapıyormuş.

Bitmeyecek kırgınlık
TUĞBA YURT

· “Benim O” müziğiyle bu yılın en çok dinlenen isimleri içinde yer alan Tuğba Yurt, müzik mesleğine başlamadan evvel eğitimine ehemmiyet vermiş. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda klasik batı müziği eğitimi alan müzikçi, bir süre Bursa Senfoni Orkestrası’nda viyola çalmış.
· hayatının dönüm noktası; senfoni orkestrasından ayrılarak 2013 yılında 5 şarkılık albüm çıkarması olmuş. daha sonrasında profesyonel olarak solistliğe geçiş yapmış.
· Sahneye çıkmadan evvel motive olmak için kuliste sessiz bir ortama muhtaçlık duyarmış.
· Hayvanları fazlaca seven Tuğba Yurt’un en yakın dostu, köpeği Lucky’miş. Onun kendisine uğur getirdiğine inanıyormuş.
· Geleceğe yönelik planları içinde bir Ege kasabasında yaşlanmak varmış.

· Babasını küçük yaşlarda kaybetmiş. Müzikçi, bu yüzden “Hayata karşı bitmeyecek bir kırgınlığım var” diyor.

Piyanoyla ruhunu dinlendiriyor
ESMA YEŞİM GÜL

· “Yargı” dizisinin Zümrüt’ü Esma Yeşim Gül, rastgele bir hususta kendini motive etmeyi epey severmiş.
Kağıtlara yazdığı motivasyon notlarını odasının her köşesine asar ve onları daima okurmuş.

· Her tiyatro oyunundan evvel de tuvalete koşup kendisine motive edici cümleler kurarmış.
· Uğuruna inandığı yerlere gidip oralarda vakit geçirmeyi severmiş. Bunu bir nevi meditasyon olarak yapan Gül, ruhen rahatladığını düşünürmüş.
· Gül, fırsat buldukça at binmeye gidiyormuş. Hobi olarak başladığı biniciliği profesyonel eğitim almadan tek başına öğrenmiş.
· Okul senelerında aldığı eğitimle piyona çalmaya başlamış. Piyona başına geçince ruhunu dinlendirdiğine inanıyormuş.

Evvelden müzikçiydi
ESER YENENLER

· Eser Yenenler, oyunculukla 11 yaşındayken tiyatro sahnesinde tanışmış. Okul senelerında biroldukca tiyatro oyununda oynamış.

· Televizyonla tanışması ise “Aliye” dizisindeki ‘Özgür’ karakteriyle olmuş.
· Küçük yaşlardan bu yana fazla kilolarıyla gayret eden Yenenler, sevdiği kızın “Ben zayıfım, sen şişmansın. Seni istemiyorum” kelamları üzerine diyetisyene giderek 25 kilo vermiş.
· “Çok Hoş Hareketler Bunlar” programının akabinde Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’la ‘3 Adam’ı kuran Eser Yenenler, Oğuzhan Koç’la 12 yıl boyunca birebir meskeni paylaşmış. Yenenler o senelerda yıkanmayı fazlaca sevmediği ve dağınık olduğu için arkadaşı ona “Pis” dermiş.

· Eser Yenenler, 2002 yılında Oğuzhan Koç’la bir arada Bursa’da sahne almış. Çakırkeyf isimli müzik kümeleri olan Yenenler, takıma vokalistlik yapmış.

6 yaşındayken kamyon çarptı
ŞAFAK OBURA

· Oyuncu Şafak Diğere, hayatındaki bütün değerli kararları gece ansızın aldığını söylüyor.
· Diğere, 11 sene oynadığı basketbolu bir akşam idman daha sonrası meskene dönüşte “Basketboldan sıkıldım” deyip bütün materyallerini çöpe atarak bırakmış.

· Memleketler arası Ticaret okuyan oyuncu, bir gece de okulu bırakmaya karar vermiş. Oyunculuğa merak saran Diğere, Maltepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde eğitim almış.
· En büyük korkusu nazarmış. Otomobilinde, konutunun girişinde, hatta giysilerinin üzerinde daima nazar boncuğu bulunurmuş.
· Eşyaların da uğurlu yahut uğursuz olduğuna inanıyormuş. Yeni aldığı bir giysi yahut eşyayı birinci kullandığında başına hoş bir şey gelirse onu kullanmaya devam edermiş. Tam aksisi olursa asla tekrar kullanmazmış. Bu yüzden kullanmadığı birkaç giysi ve saati varmış.
· 6 yaşında ailesiyle bir arada gittiği Tekirdağ’da denizden dönerken ansızın yola fırlamış. Son hız gelen bir kamyon ona çarpmış. Sağ kolu ve bacağı kırılan Diğere, vefattan dönmüş.