semaver
New member
Hollywood efsanesi Samuel L. Jackson ve Oscar ödüllü Olivia Colman, “Secret Invasion”ın başrollerinde. Sürprizler, anılar ve gizli dilekler hakkında kısa bir sohbet.
Bir an hiçliğe bakar, sessizlik olur, derin bir nefes alır. Hollywood efsanesi Samuel L. Jackson uzun uzun düşünüyor. 74 yaşındaki oyuncu, t-online ile sanal bir sohbet için Los Angeles’ta Oscar ödüllü Olivia Colman (“The Favourite – Entrika ve Çılgınlık”, “The Crown”) ile oturuyor ve düşündürüyor. Hangi süper güçlere sahip olmak isterdi? 74 yaşındaki adam, dikkatli bir şekilde düşündükten sonra koltuğuna yaslanıyor ve “Seyahat etmeyi seviyorum ama seyahat etmenin tüm çabasına ihtiyacım yok” diyor. “Bir yerden başka bir yere ışınlanabilmeyi isterdim.”
“Nick Fury” olarak Jackson, Marvel çizgi roman uyarlamaları evreninde süper güçleri olmayan birkaç ana karakterden biridir. Fury, Marvel Comics tabanlı evren Secret Invasion’da geçen ve dünyanın görünmeyen bir tehditle karşı karşıya olduğu yeni dizinin kahramanı: 1990’ların ortalarında gizlice sığınak arayan galaksiler arası mülteciler olarak ortaya çıkan, şekil değiştiren “Skrull’lardan oluşan bir grup”. Dünya’da (“Captain Marvel” filminde gösterildiği gibi) artık gezegenin hakimiyetini arıyor. Uğursuz Gravik (Kingsley Ben-Adir) liderliğindeki isyancılar, ABD ile Rusya arasında bir dünya savaşı başlatmak istiyor.
90’larda Skrull’ların Dünya’daki gizli yerleşiminden sorumlu olan ancak artık dünyayı sonsuza dek kurtarmaktan bıkmış eski SHIELD patronu Fury ve müttefik Skrull Talos (“Captain Marvel”dan da tanınan Ben Mendelsohn) onları durdurmak gerekir. Birinci sınıf kadroda Colman’a ek olarak Don Cheadle ve Emilia Clarke (“Game of Thrones”) da yer alıyor.
Altı bölümlük dizinin ikinci bölümü Çarşamba gününden bu yana Disney+’ta yayında. Jackson, 2008’in başından beri Marvel Sinematik Evreni’nde çalışıyor, bugüne kadar 11 filmde kurnaz, sinsi Fury rolünü oynuyor ve daha şimdiden bazı unutulmaz performanslar sergiledi.
Bir film sekansını özellikle iyi hatırlıyor: “Oh, ‘Kaptan Amerika: Kış Askeri’ndeki kötü adamlardan bir SUV ile kaçtığım sahne,” diye açıklıyor Jackson, t-online ile yaptığı kısa bir sanal sohbette ve gözleri aydınlatma dahildir. “Harikaydı, o sahneyi çekmemiz bir haftamızı aldı.” sonra gülerek ekliyor: “Ve sahneyi her yerde Cleveland’da çektik.”
Öte yandan Colman, anlaşılmaz Sonya Falsworth’u canlandırarak Marvel Evreninde yeni. Colman samimi bir şekilde, “Böylesine aşağılayıcı bir vücut kıyafeti giyip sürekli yeşil perdenin önünde oynamak zorunda kalacağımdan korkuyordum,” diyor. “Ama o zamanlar süper güçlerim olmayacağını bilmiyordum. Bu büyük bir sürprizdi ve her şeyden önce, takımdan kurtulmuş olmam beni rahatlattı,” diye gülüyor, “gerçi süper güçlere karşı hiçbir şeyim olmayacaktı. .”
Seçimi: “Kendini görünmez yapabilmek harika olurdu” – sonra şaka yollu düşünüyor: “Ama o zaman film çekmek zorunda kalmazdım, değil mi? Sesim yeterli olurdu.” Jackson araya giriyor: “Hayır, o zaman tüm vücudu saran bir takım elbise giymeliydin.” Colman başını sallıyor, ikisi de gülüyor.