San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 400 gram krem peynir (örneğin philadelphia)
- 400 gram ekşi krema (Veya labne peyniri)
- 400 gram sıvı krema
- 200 gram mascarpone (Veya kaymak)
- 1 paket vanilin şekeri
- 2 su bardağı (180 gram) pudra şekeri
- 3 adet yumurta + 1 adet yumurta akı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda fırını 200 dereceye ayarlayın. Pudra şekerini, vanilin şekerini ve yumurtaları bir kaba alın ve köpürene kadar mikser ile karıştırın.
- Başka bir geniş karıştırma kabına oda sıcaklığında ki krem peynir, ekşi krema, maskarpone ve sıvı kremayı alın ve güzelce karıştırın. Un ve nişastayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Köpürtülmüş yumurta ve pudra şeker karışımını ekleyin ve spatula yardımı ile dikkatlice karıştırın.
- Yağlı kağıt serili 26’cm lik yuvarlak ve kelepçeli kek kalıbına harcı dökün (Ben dikdörtgen kalıp kullandım).
- Cheesecake’inizi öncesinden 200 dereceye ısıtılmış fırına alın ve alır almaz ısıyı 250 dereceye çıkartın. 10-15 dakika üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
- Isıyı tekrar 200 dereceye düşürüp 20 dakika kadar daha pişirin. Ben biraz telaşlı davrandım, cheescake’imin üzeri fazla kızarabilirdi.
- Cheesecake’inizi fırından dikkatlice çıkartın ve oda ısısına geldiğinde sertleşmesi için buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 1 gün dinlendikten daha sonra servis edin.