Şarkıcı protesto için istifa etti

semaver

New member

Geçtiğimiz günlerde Rammstein üyesi Christian “Flake” Lorenz'in Tukur'un “Tatort” adlı filminde konuk oyuncu olarak yer alacağı açıklanmıştı. Bu protestolara yol açtı.

Ulrich Tukur'un Wiesbaden “Tatort” araştırmacısı Felix Murot rolünde oynadığı ARD Pazar suç dizisi her zaman düşündürücü ve çoğu zaman tartışmalıdır. Ancak şu ana kadar bunun nedeni, bu “Tatort” vakalarının genellikle son derece abartılı olay örgüleriyle gelmesi ve izleyicinin izleme alışkanlıklarını teste tabi tutmasıydı. Ancak bu sefer Müfettiş Murot'un son vakası, oyuncu kadrosu nedeniyle şimdiden tartışmalara neden oluyor.

Birkaç gün önce “Murot ve Odadaki Fil” başlıklı yeni bölümde, müzisyen Heinz Rudolf Kunze ve Berlinli şarkıcı Christiane Rösinger'in yanı sıra, daha çok adıyla bilinen Rammstein klavyecisi Christian Lorenz'in de yer alacağı duyurulmuştu. “Flake” de konuk oyuncu olarak yer alacak.

Rammstein'ın solisti Till Lindemann'ı çevreleyen son skandalın arka planında, bu duyuru biraz sürprizle karşılandı. Geçen yıl Lindemann, diğer şeylerin yanı sıra, konserlerin sahne arkasında kadın hayranlar üzerindeki gücünü kötüye kullanmakla suçlanmıştı. Ancak Berlin savcılığının ilgili soruşturması 2023 yazında durduruldu.

Görünüşe göre Christiane Rösinger, Christian Lorenz'in kendisiyle aynı “Tatort” bölümünde yer alacağını ancak basından öğrenmişti. Daha sonra hemen ipi çekti ve projeden ayrıldı. Facebook sayfasında kararını şu sözlerle yorumladı: “Bunu bilmiyordum ve şimdi iptal ettim. Yazık, çekimleri sabırsızlıkla bekliyordum.”

“Der Spiegel” dergisinin sorusu üzerine Christiane Rösinger kararını açıkladı. “Müzisyen ve Flake kişisini iptal etmek” istemediğini vurguladı. Aksine, “Ramstein sistemiyle hiçbir şekilde ilişkilendirilmek” istemiyordu. Açıklamasında “Bu, son on yılda müziğim ve sözlerim ile iletmek istediğim her şeyle çelişir” diye ekledi. Hessischer Rundfunk'un bir sözcüsü şöyle açıkladı: “Medyada kendisine yöneltilen suçlamalar mahkemeye taşınmadı. Biz masum kabul ediliyoruz.”

Yayıncıya göre, 14. Murot “Tatort”ın çekimleri 22 Mayıs'ta başladı ve 20 Haziran'da sona ermesi planlanıyor. Bu nedenle Christiane Rösinger'in ayrılışı, devam eden prodüksiyonun ortasında gerçekleşti.