Sébastien Haller kanserden döndü

Beykozlu

New member

Duygusal geri dönüş: BVB forveti Sébastien Haller, kanser tedavisinin ardından BVB formasıyla ilk maçına çıktı. Düsseldorf ile yapılan test maçında yedek olarak geldi.

Sébastien Haller, ikinci kanser ameliyatından sadece birkaç ay sonra şaşırtıcı derecede hızlı bir geri dönüş yaptı. Borussia Dortmund’un Marbella’da Fortuna Düsseldorf’u 5-1 (2-1) yendiği maçta, geçen yaz testis tümörü teşhisi konulan Bundesliga kulübünün gol kralı 74. dakikada oyuna girdi. Ajax Amsterdam’ın sezon başında 31.5 milyon Euro’ya taahhüt ettiği Dortmund’un rekor satın alma işlemi, Salı günü BVB için ilk maçına çıktı.

Haller, kısa görevi hakkında “Benim için harika bir andı. Çok fazla destek hissettim. Koça herhangi bir alternatif vermemeye çalıştım ve bu an için çok çalıştım,” dedi. BVB teknik direktörü Edin Terzic daha az duygusal tepki vermedi: “İlk kez bir antrenman forması değil, Borussia Dortmund forması giyiyordu. Bugün orada bulunabildiğimiz ve bunu deneyimleyebildiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu harika bir hikaye.” Futbol öğretmeni daha fazla ilerlemek için can atıyor: “Umarız herhangi bir olumsuz tepki göstermez, bunun üzerine inşa edebilir ve önümüzdeki birkaç gün içinde iş yükünü artırabiliriz.”

Bundesliga’da ilk çıkış için umut

Bu, 28 yaşındaki Fildişili milli oyuncunun, altıncı Bundesliga takımının 22 Kasım’da evinde FC Augsburg’a karşı oynayacağı ilk rekabetçi maçın kadrosunda yer alacağına dair umutları artırıyor. Haller Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Evet, her şey mümkün. Kafamda sınır yok. 22 Ocak’ta orada olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Kasım ayında Torgarant Erling Haaland’ın (Manchester City) yerini alması planlanan hücum oyuncusu ikinci bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Ancak bir hafta önce BVB antrenmanının resmi olarak başlamasından önce bile, formunu geliştirmek için büyük bir hırsla ağırlık salonunda çalışıyordu. Performans teşhisindeki iyi değerler, takıma geri dönüş yolunu açtı.

Haller’in geri dönüşü göz önüne alındığında, oyunun sonucu arka planda kayboldu. Felix Passlack (5. dakika), Karim Adeyemi (32.), Nico Schlotterbeck ve Donyell Malen (86./88.) Dortmund’a hak ettiği galibiyeti getirdi. Düsseldorf bu arada Dawid Kownacki (7. penaltı vuruşu) ile skoru 1-1’e getirdi. 13 Ocak’ta BVB, FC Basel ile ikinci bir hazırlık maçı oynayacak. Bir gün sonra Terziç ekibi Endülüs’teki eğitim kampından Almanya’ya dönüş yolculuğuna başlar.