Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur????
2-Bulguru ne kadar pişirmedilk evvel suyun ortasında bekletirsek o kadar hoş şişer.
3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız vakit kapağını ne kadar açmasak o kadar yeterli olur.
4-Baharatların hepsini tıpkı anda katıyorum yalnız yalnızca karabiberi bulgurla birlikte ekliyorum.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 tane sivri biber
- 2 tane küçük soğan
- 3 tane domates
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 adet tavuk bulyon (Ben knor markasını kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Toz pul biber
- Kırmızı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Biber; küçük daire daire doğrandı. Domates ve soğan; küçük küp küp doğrandı.
- Kızgın yağa evvel soğanımızı atıp biraz kavuruyoruz daha sonrasında biberlerimizi koyuyoruz ve soğanla bir arada kavruluyor.
- Kavrulduktan daha sonra domateslerimizi atıyoruz iki üç karıştırdıktan daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz bir hoş salçayı da kavuruyoruz.
- daha sonrasında bulgurumuz ekleyip karıştırıyoruz akabinde tavuk bulyonu koyuyoruz (Bulyonu ben su ile çözerek kattım)
- Sıcak suyumuzu da bulgurun üzerine geçecek biçimde ekliyoruz ve tencerenin altı açık kapağı kapalı biçimde suyun çekmesini bekliyoruz ortada karıştırabiliriz.
- Suyunu yavaş yavaş çektikten daha sonra yemeğimizin altını kısıp biraz bekliyoruz ve büsbütün suyunu çeken yemeğimizin artık altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun ????
1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur????
2-Bulguru ne kadar pişirmedilk evvel suyun ortasında bekletirsek o kadar hoş şişer.
3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız vakit kapağını ne kadar açmasak o kadar yeterli olur.
4-Baharatların hepsini tıpkı anda katıyorum yalnız yalnızca karabiberi bulgurla birlikte ekliyorum.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı