Sebzeli Bulgur Pilavı

Bendeniz

New member
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller

• 4 tane sivri biber
  • 2 tane küçük soğan
  • 3 tane domates
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet tavuk bulyon (Ben knor markasını kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
Baharatlar;

• Tuz
  • Karabiber
  • Toz pul biber
  • Kırmızı pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Biber; küçük daire daire doğrandı. Domates ve soğan; küçük küp küp doğrandı.
  2. Kızgın yağa evvel soğanımızı atıp biraz kavuruyoruz daha sonrasında biberlerimizi koyuyoruz ve soğanla bir arada kavruluyor.
  3. Kavrulduktan daha sonra domateslerimizi atıyoruz iki üç karıştırdıktan daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz bir hoş salçayı da kavuruyoruz.
  4. daha sonrasında bulgurumuz ekleyip karıştırıyoruz akabinde tavuk bulyonu koyuyoruz (Bulyonu ben su ile çözerek kattım)
  5. Sıcak suyumuzu da bulgurun üzerine geçecek biçimde ekliyoruz ve tencerenin altı açık kapağı kapalı biçimde suyun çekmesini bekliyoruz ortada karıştırabiliriz.
  6. Suyunu yavaş yavaş çektikten daha sonra yemeğimizin altını kısıp biraz bekliyoruz ve büsbütün suyunu çeken yemeğimizin artık altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun ????
    ☺
Püf noktalar;.

1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur????

2-Bulguru ne kadar pişirmedilk evvel suyun ortasında bekletirsek o kadar hoş şişer.

3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız vakit kapağını ne kadar açmasak o kadar yeterli olur.

4-Baharatların hepsini tıpkı anda katıyorum yalnız yalnızca karabiberi bulgurla birlikte ekliyorum.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı