Seçkin Özdemir: Pilot oldum

Beykozlu

New member
Seçkin Özdemir, evvelki gün Etiler’de görüntülendi. Ayaküstü muhabirlerin sorularını yanıtlayan oyuncu, “Pilot oldum” dedi. Aldığı eğitim daha sonrası yalnız başına uçmaya başladığını söyleyen Özdemir’in toplumsal medya hesabından da uçuşlarının paylaşımını yaptığını söylemiş oldu. Sayit DURMAZ

MECMUADA SABAHLARKEN

Ünlü komedyen Cem Yılmaz nostalji yaptı.

Mesleğine karikatürist olarak başlayan Cem Yılmaz gençlik senelerına ilişkin bir fotoğrafını toplumsal medya hesabından paylaştı.

Yılmaz, paylaşımının altına ‘19 yaşımda mecmuada sabahlarken… Bir favınızı alırım… Yan masada öbür bir karikatürist kardeşim uyuyor…’ notunu düştü

DİŞ TABİBİ

Şimdilerde müzikleri ile milyonlara ulaşan Mabel Matiz’in asıl mesleği ise diş tabibi…

Matiz, üniversite senelerına ilişkin fotoğrafı ‘İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi… Evet, gençliğimde punk’tım. (2008 ocak, ortodonti stajı galiba)’ notuyla paylaştı.

AYAKKABI MAĞAZASI VAR

Sağ taraftaki ünlü aslında sanat alanında eğitim gördü fakat o alanda ömrünü kazanıncaya kadar farklı işler yaptı. Türkiye onu bir dizi ile tanıdı ve daha sonra da muvaffakiyetlerini hem sinema hem TV alanında sürdürdü. Tanıdınız büyük olasılıkla bu ünlüyü.

Ozan İnanç, Instagram sayfasında yıllar evvelce gelen bu pozu paylaştı. 1992 yılında çalıştığı ayakkabı mağazasında çekilen bu pozu, İnanç’ın takipçilerinden hayli sayıda beğeni aldı.

FABRİKA ÇALIŞANI

Bir araba fabrikasında personel olarak çalışıyordu. Geleceğe dair umutları vardı. daha sonra konservatuar imtihanına girdi ve hayatı büsbütün değişti. Pekala tanıdınız mı bu fotoğraftaki bu ünlüyü.

Instagram

O ünlü, Oktay Kaynarca’dan diğeri değil. Usta oyuncunun Instagram’da bir takipçisine yanıt olarak paylaştığı bu poz epey konuşuldu. Kaynarca araba fabrikasında emekçi olarak çalışırken çekilen pozunu “Yer İstanbul Fiat kamyon fabrikası, 50 NC midibüs elektrik montaj sınırı….yaşamın o senelerda da BANA HOŞ olduğu daha HOŞ olacağına inandığım yıllar…Ne kadar kalbi hoş sevenlerim varmış kendimle gurur duydum.Her beşere nasip olmaz bu kadar yıl gerçekte yüzünü bile görmedikleri lakin daima sevdikleri inandıkları ardında durdukları bir adam olmak.. Tek tek hepinize sarıldığımı kucakladığımı var iseyın benim hoş memleketimin hoş yürekli insanları” notuyla paylaştı.

Kaynarca fabrikada çalıştığı sırada konservatuar imtihanına girdi ve kazandı. daha sonrasında da çeşitli TV dizileri için kamera karşısına geçip bugünlere kadar geldi.

Kaynarca’nın oyunculuk serüveninin birinci senelerından bir anı. Fikret Kuşkan, Ziya Kürküt, Çetin Etili ile birlikte.

PSİKOLOĞUM YÖNLENDİRDİ

Hazar Erkuvvetli, meslek seyahatini Vogue Türkiye mecmuasına anlattı. Genç oyuncu, kendisini tiyatroya psikoloğunun yönlendirdiğini söylemiş oldu:

“Üniversiteye kadar makus bir öğrenciydim. Zira bu eğitim sisteminde benim üzere bir tipe matematiği o biçimde öğretemezsin. Tuhaftım onlara göre, yaramazdım. 15 yaşına bastığımda terör estirmeye başladım. ‘Beni fark edin’ çığlığıydı aslında bu.

Akıllanayım diye beni psikoloğa gönderdiler, psikolog da bu deliliğimi savundu. Beni tiyatroya o yönlendirdi. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na kaydoldum. Kendimi buldum, resmen kalbim açıldı orada.”

TEZGAHTARDI

Bugün en az giysi üslubu kadar farklı müzikleriyle bir ikon haline geldi Hande Yener…

Lakin onun serüveni de pek farklı.Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı.Yener’in ömrü, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar’ın gelmesiyle değişti.

Avşar onu keşfettikten daha sonra Sezen Aksu’yla çalışmaya başladı.Bu müsabaka onun hayatının dönüm noktası oldu…

HAYATI SİNEMA ÜZERE

Çok Hoş Hareketler Bunlar ile yıldızı parlayan Ersin Korkut’un ömrü tam “film gibi” denilecek çeşitten.

Memleketi Hakkari’de taksi sürücülüğü yapan Korkut, konuttan kaçarak İstanbul’a geldi. Evvel Merter’de bir pizzacıda bulaşıkçılık yaptı. Bu sırada bir gün onu kuzeni Yılmaz Erdoğan aradı. “Madem bulaşık yıkayacaksın gel burada yıka” dedi.

Ersin bu davet üzerine soluğu Beşiktaş Kültür Merkezi’nde aldı. Fakat tiyatronun kapısından içeri adımını atması fazlaca güç oldu. Onu BKM vazifelileri kapıdan içeri sokmadılar. “Yılmaz Erdoğan’ın akrabasıyım” demesi bile işe yaramadı.

Güç bela içeri girmeyi başaran Korkut evvel tiyatronun büfesinde çalışmaya başladı. Cana yakınlığı ve sempatikliğine kendine mahsus şivesi de eklenince kısa müddette tiyatrodaki her insanın sevgilisi oldu Ersin Korkut.

HAMALLIK YAPTI

Murat Kekilli “Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz” dediği müziğiyle müzik dünyasında fırtınalar estirdi. Ancak ünlü olmadan evvel hamallık yapıyordu. Bir röportajında “Eskiden biçimde kamyondan karpuz boşaltıyordum. Gerekirse bir daha yüksünmeden hamallık yaparım” demişti. Kekilli.

KONFEKSİYON ATÖLYESİNDE ÇALIŞIYORDU

Ebru Gündeş kuvvetli sesiyle şöhret basamaklarını tırmandı. Ünlü olmadan evvel konfeksiyon atölyesinde çalışıyordu.

SAHNE DEKORLARI VE KOSTÜM TASARIMI OKUDU

Tuba Büyüküstün de çeşitli sürprizlerle tanınan bir oyuncu oldu. Rol aldığı projelerle Ortadoğu ülkelerinde ve dünyada tanınan Tuba Büyüküstün aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı kısmını bitirdi.

Direktör Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan daha sonra oyunculuğa başladı.

Sultan Makamı isimli dizinin son dört kısmında rol aldı.Çemberimde Gül Oya’daki Zarife karakterinin akabinde Ihlamurlar Altında ve Asi dizilerinde rol aldı, Büyüküstün en son Kıvanç Tatlıtuğ’la Cesaretli ve Hoş dizisiyle ekranlarda uzunluk gösterdi.

ASIL MESLEĞİ DOKTORLUK

Bu bıyıklı genç adam pek epeyce şahsa tanıdık gelmeyecek kuşkusuz.. Fakat son bir kaç yıldır hem Türkiye’de birebir vakitte dünyada pek epey kişi onu sinemalarda izliyor.

Ercan Kesal aslında bir tabip ve beraberinde Özel Okmeydanı Hastanesi’ nin de kurucusu.

Yani hastaları aslına bakarsan onu tanıyordu. Lakin, Kesal’ın Cannes Sinema Festivali’ nin ünlü kırmızı halısında yürümesi de sinemaseverlerin onu tanıması da doktorluğu değil aktörlüğü yardımıyla oldu.

Bilhassa Nuri Bilge Ceylan’ın sinemalarından hatırlayacağımız Nazan Kırılmış Kesal’ın eşi olan Ercan Kesal, hem de bir oyuncu. 1959 doğumlu Kesal, birinci başrolünü üstlendiği Üç Maymun’da oynadığında neredeyse 50 yaşındaydı.

sonrasındasında da Vavien, Albatrosun Seyahati üzere sinemalarda oynayan Kesal, bununla birlikte senaryo da yazıyor. Kesal’ın birinci oyunculuk tecrübesini bir daha Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Uzak ile yaptığını da hatırlatalım. Kesal, son olarak “Bulantı” isimli sinemasında oynadı.Şimdi ise “Çukur” dizisinde ‘İdris’ rolüne hayat veriyor.

SOKAKTA KEŞFEDİLDİ

Yaprak Dökümü dizisiyle ismini duyuran Nihat Alptuğ Altınkaya; 17 yaşında gece kulüplerinin önünde müdafaa olarak çalışmaya başladı.Bir gün İstiklal Caddesi’nde yürürken bir cast ajansı sahibi peşinden koşarak onu durdurdu. Altınkaya o anın hayatını değiştireceğinin tahminen de farkında bile değildi.

Ajans sahibinin ‘seni çekebilir miyiz” sorusuna olumlu cevap veren Altınkaya için yazgı işte o anda değişti.

Bir hafta daha sonra Funda Arar’ın klibi için teklif geldi. çabucak sonrasında da dizi oyunculuğu başladı.

BİR AJANSA YAZILINCA…

Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyleki anlattı:”Yakınlarım “Pelin yüzün hayli hoş. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam sinemasında oynarsın” diyordu. Lakin ben bunu hiç istemiyordum.

Ancak İstanbul’daki güç hayat koşulları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım. Birinci reklam sinemamı Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük baht. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylemiş olduler. Görüşmeye gittim. “Müzikle uğraşıyor musun?”, “Okullu musun?”, “Bir müzik aleti çalabiliyor musun?”, “Spor yapıyor musun?” üzere bir sürü soru sordular. Ben her soruya “hayır” diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve ortalarında epey hoş fiziğe sahip modeller de vardı. Onlara baktığımda hiç talihimin olmadığını düşündüm.”

Hem deneyimsiz hem kısa uzunluklu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre daha sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş.Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

Karahan Kavak Yelleri disindeki rolü yardımıyla tahminen de hayalini bile kurmaya cüret edemeyeceği bir şöhrete ulaştı.

DANIŞMANDI

Türkiye’ye dönüşünde de akademik çalışmalarına devam eden Mehmet Auf O.D.T.Ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Kısmında MBA yaptı.Kariyerine O.D.T.Ü İşletme Kısmında öğretim bakılırsavlisi olarak başlayan Mehmet Auf ondan sonrasında Bilkent Üniversitesinde de emsal bakılırsavde bulundu. ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermeye devam ederken bir süre Toplu Konut Yönetiminde Lider Danışmanı olarak nazaranv aldı.

Tıpkı dizide rol alan Mehmet Auf da aslında oyunculuktan fazlaca farklı bir alanda eğitim aldı… O.D.T.Ü Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği kısmından mezun olduktan daha sonra, akademik çalışmalarına devam etmiş California Polytechnic State University, Faculty Of Environmental Sciences kısmında yüksek lisans yaptı.

şüphesiz onu bu alandaki çalışmalarıyla tanıyan epey kişi var. Lakin Türkiye Auf’u da bir dizi kahramanı olarak tanıdı.Çocuklar Duymasın’da hem senaryo danışmanlığı birebir vakitte oyunculuk yapıyor.

HALKLA BAĞLAR MÜDÜRÜYDÜ

Ünlü üretimci Şahin Özer, konuk olduğu programda Esra Erol’un yıllar evvel şirketinde çalıştığını söylemiş oldu.

Esra Erol benim halkla ilgiler müdürümdü. Hatta program yaptığı birinci kanalın sahibine Esra’ yı ben gönderdim. “Benim kızım program yapmak istiyor” dedim.

Esra’nın epeyce özel meziyetleri olduğunu ve bu meziyetleri ortaya çıkarmamız gerektiğini bildiğim için televizyon sahibi arkadaşımla görüştüm. Esra Erol’la gurur duyuyorum. Beni her gördüğünde elime sarılır “Bir buyruğun var mı abi?” diye sorar. Esra kendi çocuğum üzere.

KOZMETİK ESERLERİ PAZARLIYORDU

TRT’de yayınlanan Bahar Kısımları dizisiyle ismini geniş kitlelere duyuran Gülden Dudarık da “kaderin cilvesiyle” ünlü olanlardan…

Onun hayatı 2003 yılında büsbütün değişti. bu biçimdelarda bir kozmetik firmasının mamüllerini pazarlıyordu. Dudarık ismine çalıştığı hoşluk firmasının açtığı yüz hoşu müsabakasına katılmaya karar verdi. Dudarık, yalnızca talihini denemek için girdiği bu yarışta birinciliği kazanınca ömrü da değişti.

Yarış için geldiği İstanbul’da tek başına yaşamaya cüret edemediği için memleketi Adana’ya geri döndü Dudarık. Kayıt olduğu ajanstan haber beklemeye başladı.

Fakat bu bekleyiş tam üç ay sürdü. Sonunda beklediği haber de geldi. Bir dizi çekiliyordu ve o da takımda yer alabilirdi.

Sonunda Dudarık’ın hayalleri gerçeğe dönüşüyordu. Üstelik dizi yaşadığı Adana’da çekilecekti.Genç yıldızın oyunculuk serüveni 2005 yılında Beyaz Gelincik ile başladı. Akabinde Baba Ocağı isimli dizide oynadı. Bitmeyen Müzik, Beyaz Gelincik, Bahar Kolları üzere üretimlerde rol alan Dudarık son olarak Meskene Dönüş dizisiyle ekrana geldi.

FİZİĞİ SAYESİNDE SEÇİLDİ

Önünde Darıca Belediyesi yazan bu otobüsün önünde poz veren adam size de tanıdık geliyor değil mi? Bu ünlü sürücü yani Şükrü Gözetici, Türkiye’de TV ekranının en epey izlenen dizilerinden birinin oyuncu takımında rol alıyor hem de…

Esirgeyici, uzun bir ortadan daha sonra bir daha ekrana dönen Çocuklar Duymasın dizisinde yardımcı karakterlerden birini canlandırıyor. Alpaslan Özmol’un canlandırdığı Çaycı Hüseyin karakterinin en yakın arkadaşı Şükrü’yü canlandırıyor Kollayıcı…

Dizinin imalcisi olan Birol İnanç’ın şirketinde çalışıyormuş Kollayıcı. Çaycı Hüseyin’in yanına iri- yarı bir karakter aranırken İnanç onu bulmuş.

dediğine bakılırsa tanınıyor olmaktan da hiç bir şikayeti yok Koruyucunun…. İnsanların yanına gelip kendisiyle konuşması güzeline gidiyor…

KAHVEDE ÇALIŞIRKEN HAYATI DEĞİŞTİ

Türk sinemasının genç nesil ustalarından Zeki Demirkubuz’un keşfettiği Ufuk Bayraktar’ın oyuncu olmasının hikayesi benzerine romanlarda rastlanacak cinsten.

Demirkubuz, Bayraktar’ı babasının Cihangir’deki kahvesinde çalışırken fark etti. Bir gün kahvede otururken de genç adamı yanına çağırıp “seninle konuşmak istiyorum” dedi. O sırada askerde olan lakin hava değişimi için geldiği İstanbul’da kalıp askerliğinin son bir haftasını da o denli “geçiştirmeye” çalışan Bayraktar; evvel korktu hiç tanımadığı Demirkubuz’dan “Beni zorla kışlaya geri götürecekler” diye.

Lakin daha sonra Demirkubuz’un oyunculuk teklifini duyar duymaz şaşırdı.

hayatında kamera bile görmeyen, mahallenin ‘bıçkın’ delikanlısı uzun uzun düşündü ve sonunda rolü kabul etti. Babası başlarda onun oyuncu olmasını istemese de sonunda Demirkubuz onu da ikna etti. bu biçimdece Ufuk Bayraktar Zeki Demirkubuz’un yönettiği Bekleme Odası’yla mesleğine başladı. daha sonra bir daha Demirkubuz’un Baht sinemasında bu sefer başrolü oynadı. Akabinde da Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta sinemasında rol aldı.

Aydın Uğurlular, Devlet Tatbiki Hoş Sanatlar Fakültesi Dokumacılık Kısmı’nı bitirdi.

sonrasındasında İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde yöneticilik üzerine ihtisas yaptı.

Çocuklar Duymasın dizisinin şöhrete kavuşturduklarından biri de Fısfıs İsmail tiplemesiyle tanınan Süleyman Yağcı.

yıllardır ambulans sürücülüğü yapan Yağcı aslında birtakım dizilerde küçük rollerde kamera karşısına geçmişti..

Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar bu üretimlerden kimileri… Fakat o da Çocuklar Duymasın’daki ‘Fıs Fıs’ İsmail karakteriyle kendini bütün Türkiye’ye tanıttı.

Bir devir arabesk müzik dünyasında ismini duyuran Hasan Yılmaz’ın hikayesi de sözün tam manasıyla sinemalara husus olacak cinsten. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde dünyaya gelen Yılmaz, ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Evvel dokumacılık atölyesinde çalışmaya başladı.

Askerden döndükten daha sonra ağabeyleriyle birlikte kamyon alıp sürücülük yapmaya başladılar. Şahit olduğu bir trafik kazası yüzünden bu meslekten soğuduğu anda beklenmedik bir kapı açıldı önünde. Tarabya’da bir arkadaşını dinlemeye gittiği yerde konuk olarak sahneye çağrıldı.

O gece orada bulunan bir müzik imalcisi ona kartını uzattı ve Yılmaz’ın hayatı o andan itibaren apayrı bir dönemece girdi.

Candan Erçetin arkeoloji eğitimi gördü. bir süre de Galatasaray Lisesi’nde müzik öğretmenliği yaptı.

Ferhat Göçer aslında bir cerrah.hem de konservatuvarın şan kısmında de eğitim gördü. Uzun yıllar hem cerrahlık yapıp tıpkı vakitte müzik söyleyen Ferhat Göçer, bir süre evvel artık doktorluk yapmayacağını duyurdu.

Nil Karaibrahimgil Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Milletlerarası Alakalar Kısmı’ndan mezun oldu. Kim bilir tahminen de ünlü olmasaydı diplomat olacaktı.

Kenan İmirzalıoğlu ünlü bir aktör olmasaydı tahminen de uygun bir akademisyen olurdu. İmirzalıoğlu Yıldız Üniversitesi Matematik Kısmı mezunu.

Muazzez Ersoy günümüzün ünlü müzikçilerinden biri.. Fakat bugünlere çarçabuk gelmedi o da… Ersoy ünlü olmadan evvel ailesine mali katkıda bulanabilmek için tezgahtarlık yapıyordu.

Müzik ömrüne atılmadan evvel kuyumcuydu. Bugün ise ünlü bir müzikçi..

Müzisyen bir ailenin kızı olan Sibel Can assolist olmadan evvel dansözlük yapıyordu.