semaver
New member
Aktris Shannen Doherty'nin kanseri var. Podcast'inde artık çocuk sahibi olma arzusunun tedavisiyle ilgili önemli bir kararı nasıl etkilediğini anlatıyor.
ABD'li aktris Shannen Doherty neredeyse on yıldır kanserle mücadele ediyor. 52 yaşındaki oyuncu, Kasım ayından bu yana yeni podcast'i “Let's Be Clear with Shannen Doherty”de bu konuyu açıkça konuşuyor. Bu bölümde anne olma arzusunun kanser tedavisinin gidişatını nasıl etkilediğini anlatıyor. Kendisine ve kocası Kurt Iswarienko'ya bir çocuk vermek için birkaç kez suni döllenme geçirdi.
Doherty'nin Iswarienko ile 14 yıldır ilişkisi vardı ve ikisi on iki yıldır evliydi. Nisan 2023'te oyuncu, üçüncü kocasının kendisini başka bir kadınla aldattığını öğrendikten sonra boşanma davası açtı. Arkadaşı ve onkolog Dr. Lawrence Piro, evliliği sırasında hamile kalmak için güçlü bir istek duyduğunu söylüyor.
Gerçekten bir çocuk istiyordu
Podcast sohbetinde Doherty, “Sadece kendim için değil, kocam için de bir çocuk istedim. Evliliğimiz için istedim, bu kısmın onun için de yerine getirilmesini istedim” dedi. “Eşimle geç tanıştım ve bildiğiniz gibi pek çok şey oldu. Karar verme zamanı geldiğinde suni tohumlamaya karar verdik. Birkaç tur yaptım.”
Shannen Doherty, 2015'ten bu yana metastazlara yol açan meme kanseriyle mücadele ediyor. 2017 yılında hastalığı kontrol altına aldığını duyurdu. Ancak 2020 yılında, zaten ilerlemiş ve tedavi edilemez bir aşamada olan kansere yakalandığını duyurmak zorunda kaldı.
52 yaşındaki adam, podcast'te 2017 yılında suni tohumlamanın kanserine katkıda bulunduğuna inandığını açıkladı: “Suni tohumlama yaptıran tanıdığım diğer birçok kadın da sonunda meme kanserine yakalandı.” Düşünceleri “suni tohumlama yoluyla vücuda pompalanan hormonların yalnızca riski artırdığı” yönündeydi.
Çocuk sahibi olma isteği kanser tedavisini böyle etkiledi
Kemoterapiden sonra hiçbir tümör kalıntısının tespit edilemediğine dair her şey yolunda gittiğinde, artık suni tohumlama yaptırmak istemedi. Zaten menopozdaydı. Ancak kanserle bağlantılı olarak suni tohumlamaya karşı olan inancı nedeniyle, meme kanseri için yaygın olarak kullanılan ve vücuttaki östrojen hormonunu etkileyen bir tedavi olan tamoksifen tedavisini de reddetti. O zamanlar “bilgisiz bir karar” vermedi. “O zamanki kararım, bildiğim ve araştırdığım gerçeklere dayanıyordu.”
Haziran 2023'te Doherty kamuoyuna beyninde metastaz olduğunu söyledi. Birkaç ay önce People röportajında kanserin kemiklerine de saldırdığını açıklamıştı.