Sıcak Su İle En Kolay Karışık Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Lahana manavlarda hala var meyve zerzevat mevsimleri bile değişti????bende sarma yaptıktan daha sonra kalan lahanayı değerlendirdim, bu sefer sıcak su ile bakalım nasıl olacak geçen sene salatalık yapmıştım çok güzel oldu bu sefer nasıl olacak bekleyeceğim.
Üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
2 hafta daha sonra diye aldığım tanımda öyle idi bende öyle dinlendireceğim, salatalık turşumda 1 haftaydı ,turşu yaz kış demeden tüketilir bizim meskende hele de tadı güzelse kavanozun tabanı tez görülür???? yapın, yiyin.
- 400-500 gram lahana
- 1 adet( büyük boy) havuç
- 2 adet salatalık
- 3 litre kavanoz
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 6-7 adet sarımsak
- Aldığı kadar sıcak su
- Lahana, salatalık ve havuçları büyük parçalar halinde keselim.
- Kavanozu ve kapağını sıcak sudan geçirelim.
- Sarımsakları soyalım kavanoza birinci sarımsakları atalım.
- Akabinde turşu materyallerini sırayla dökelim.
- Kaya tuzu, şeker, sirke akabinde sıcak suyumuzu dökelim, kapağını sıkıca kapatalım, turşumuz hazır????
Lahana manavlarda hala var meyve zerzevat mevsimleri bile değişti????bende sarma yaptıktan daha sonra kalan lahanayı değerlendirdim, bu sefer sıcak su ile bakalım nasıl olacak geçen sene salatalık yapmıştım çok güzel oldu bu sefer nasıl olacak bekleyeceğim.
Üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
2 hafta daha sonra diye aldığım tanımda öyle idi bende öyle dinlendireceğim, salatalık turşumda 1 haftaydı ,turşu yaz kış demeden tüketilir bizim meskende hele de tadı güzelse kavanozun tabanı tez görülür???? yapın, yiyin.