Şöbiyet

Leila

Global Mod
Global Mod
Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler

• 20 adet baklavalık yufka
  • 50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu
  • 200 gram tereyağı
İç Muhallebisi

• 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
Şurubu İçin

• 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon
Şöbiyet Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle şerbeti yapalım ki, tatlı pişene kadar soğusun. Şekeri, suyu tencereye koyalım orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
  2. 5-6 dakika daha kaynattıktan daha sonra altını kapatıp, limon suyunu ekleyelim. Soğuması için kenara alalım. Süt ve irmiği tencereye koyalım.
  3. Kaynayıp, ağırlaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Çok katılaşmasını beklemeyin, esasen soğurken de sertleşecektir.
  4. Tereyağını eritelim, birinci yufkamızı tezgaha koyup her yerine değecek biçimde üzerine tereyağından serpelim (Ben fırça sayesinde yapıyorum).
  5. Üzerine 2. Yufkayı koyup birebir biçimde yağlayalım, 20 yufka bitene kadar bu türlü devam edelim. En üste yağ sürmeyelim.
  6. Ben uzunlamasına 3 modüle bölüp, üçgen yapılabilecek ölçüde karelere böldüm. Siz daha ufak isterseniz (Benimkinde; kişi başı bir şöbiyet doyurucu oldu) uzunlamasına 4 e bölüp daha ufak üçgenler elde edebilirsiniz olağan olarak.
  7. Ufak karelerin içine biraz muhallebi biraz da antep fıstığı tozu koyup tepsiye yerleştiriyoruz (Uçları açılmayacak biçimde üst üste koyuyoruz)
  8. Tüm yufkayı bu türlü hazırlayıp tepsiye yerleştirince, kalan tereyağını süzgeçle süzerek tatlıların üzerine döküyoruz.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini asla kapatmadan (Yoksa hamur olur) şerbetini çekmesi için bekliyoruz.