Sosyolog Yasin Aktay: Solculara nazaran AK Partili kesim hiç uygun bir şey yapamaz

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Sosyolog Yasin Aktay: Solculara nazaran AK Partili kesim hiç uygun bir şey yapamaz
24 TV ekranlarında Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu Sosyolog Müellif Prof. Dr. Yasin Aktay oldu.Programda Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan Aktay, gündeme ait açıklamalar da bulundu.

25. ve 26. periyot AK Parti Siirt Milletvekilliği nazaranvinde de bulunan Aktay, hükümetin hizmet siyasetlerini kıymetlendirdi.

Yapılan projelerde sok kesitin rahatsızlığına değinen Aktay, sol bölümün muhafazakar kısmın hiç düzgün bir şey yapamaz görüşünde olduğunu vurguladı.

“Sol kesimde kıskançlık görüyorum”

Aktay, bunu kıskançlık olarak gördüğünü belirterek şu tabirleri kullandı;

“Sol kesimde ben katiyen kıskançlık olarak görüyorum güzel bişey yaptığımız vakit bize yakıştırmıyorlar.

AK Partili bi insan düzgün bişey yapamaz. Yapıyorsa işin ortasında hele de yatırım var ise ‘parayı gdolayıyorlardır’ diyorlar.

“Siirt’e 100 milyon dolarlı yatırım getirdim”

Yeni bir iş adamın önü açılmaya çalışıyor, devletin imkanları peşkeş çekiliyor diyorlar. Yani ben ne yaptığımı kendim biliyorum. Siirt üzere bir yere 100 milyon dolarlık yabancı yatırımı ikna edip, Siirt’e getirmek.

Ben Siirt’e milletvekil olarak seçildiğim vakit bi sosyolojik perspektifim var bi Arap tanışıklığım var, bunları ben bir ortaya getirdim bir kuruş para almadan yaptım. neden yaptım kendi kentime vazifem var.

“Muhafazakar kısmın güzel bir şey yaptığını görür görmez çamur atıyor”

Belirli kümelerden bahsederken içlerinden birtakım insanları bir daha ayırt edelim, biz bir daha vicdan ölçülerinden kaçmayalım. Hakikaten sola inanan, solun uygunluğuna inana birtakım insanları tenzi edelim lakin bir sol kesim var. O sol kesim nitekim muhafazakar bölümün âlâ bir şey yapacağına inanmıyor. Gördüğü vakit çamur atmaya çalışıyor.”