Beykozlu
New member
1. FC Köln, TSG Hoffenheim’ı 100. yıl dönümünde ağırlıyor. Tribünlerde kutlama yapılırken sahada da birçok soru var.
Müngersdorfer Stadyumu Cumartesi günü 100 yaşına giriyor. 1. FC Köln 1948’de kuruldu. Ancak 25 yıl önce, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Köln’ün 23. belediye başkanı ve daha sonra federal şansölyesi olan Konrad Adenauer’in aklına bir fikir gelmişti. Köln’ün dış yeşil kuşağını yeniden düzenlemek istiyordu.
Ve böylece, Rhein Energie Stadyumu, West ve Ostkampfbahn, bisiklet stadyumu, spor üniversitesi, stadyum yüzme havuzu, ASV ve KTHC Rot-Weiß Köln ile bugün hâlâ devasa bir spor alanı olan bu alanı hayata geçirdi. 1923 yılında Köln şehri, Müngersdorf semtinde Köln’ün bugüne kadar bir spor şehri olarak kabul edilmesinin temel taşını attı.
Maliyet: 15,4 milyon Reichsmark
O zamanlar kalp, futbol ve atletizm için yeni bir stadyumdu. 22 Eylül 1921’de Köln Şehir Meclisi, 15,4 milyon Reichsmark’lık arenayı inşa etmeye karar verdi ve bu arena neredeyse tam iki yıl sonra, yani 16 Eylül 1923’te açıldı. Yüz yıl sonra, 16 Eylül 2023’te 1. FC Köln şimdi bu yıldönümünü 4. Bundesliga maç gününde kutluyor.
Gelen haberlere göre aktif hayran sahnesi harika bir koreografiyle karşımıza çıktı. 1. FC Köln günlerdir tekelerin yurduyla ilgili sayısız hikaye yayınlıyor. Mevcut stadyum 2004’ten beri ayakta, birçok FC taraftarının hala hatırladığı önceki beton çanak, yenileme başlamadan önce 1975’ten 2001’e kadar mevcuttu.
Stadyumun geleceği hala çok uzakta
Stadyumun bundan sonra ne olacağına muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl içinde karar verilecek. FC’nin Köln şehriyle olan mevcut kira sözleşmesi 2024 yazında sona eriyor. O zamana kadar herhangi bir yapısal değişiklik yapılamaz, çünkü sonrasında 2024 Avrupa Şampiyonası maçları Köln’de düzenlenecektir. Ancak daha sonra kulüp ve şehir, en azından her iki taraf da anlaşabildiği sürece planlama yapmakta özgürdür. Şu anda durum böyle değil – anahtar kelime Geißbockheim genişlemesi.
Ancak 1. FC Köln’ün şu anda başka endişeleri de var. Spor açısından FC, TSG Hoffenheim’ın Cumartesi günü yıldönümünü kutlamasını bekliyor ve Steffen Baumgart’ın sayısız sorunla nasıl başa çıkabileceğini düşünmesi gerekiyor. Her şeyden önce personel kaygıları var çünkü aslında ilk 11’de yer alması planlanan iki orta saha oyuncusu Eric Martel ve Mathias Olesen eksik.
Baumgart sinirlendi
Jacob Christensen onun yerini alabilir. Ancak FC antrenörü kısa süre önce Danimarkalı oyuncuya şu şekilde bir sertifika verdi: iyi, ancak henüz yeterince iyi değil. Baumgart’ın sözleriyle: “Onun eksiği yoğunluk. Bunu bir gecede elde edemezsiniz. Çocuk dinler, çocuk bunu iyi bir şekilde uygulamaya çalışır.” Ancak şöyle devam etti: “Yeni çocuklara alışmaları için çeyrek veya altı yıl süre vermeliyiz. Yaklaşımlar iyi ama yaklaşımlarla oyun kazanılmaz.”
Ancak bu, Baumgart’ın bu antrenman haftasında tekrar tekrar yüksek sesle bir araya getirdiği tüm takım için geçerli. Sebebi ise sezon başındaki zayıf performanstı. “Ben de durumun farkındayım ve şunu söylüyorum: Bu böyle devam edemez.” Ne demek istedi: “İlk üç maçta topa yüzde 40’tan fazla sahip olduğumuzu hissetmedik ve defansif mücadeleler sergiledik. Görmek istediğim şey bu değil.”
“Belirli bir futbol türünü savunmak istiyorum”
Baumgart ofansif, agresif ve yüksek skorlu futboldan yana olmak istiyor. Ancak oyuncuları son iki yılın aksine şu ana kadar bunu sahaya taşıyamadı. Cumartesi günü bu durum değişmeli. “Bu benim için futbolla ilgili. Belirli bir futbol türünü savunmak istiyorum.” Eğer oyuncuları onu anlıyorsa Müngersdorf’ta eğlenceli bir yıl dönümü yaşanacak.