Su Bidonunda Kornişon Turşu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Su Bidonunda Kornişon Turşu Tanımı İçin Materyaller

• 3 kg kornişon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı limon, tuzu
  • 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 çay bardağı kaya tuzu (5 lt su bidonunda bakılırsa)
  • 1 avuç nohut
  • 5-6 adet defne yaprağı (İsteğe bağlı)
Su Bidonunda Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kornişonları güzelce yıkayıp uç kısımlarını kestim bidonun tabanına nohut serpiştirdirm biraz kornişon doldurdum ortalarına sarımsak serpiştirdim nohut serpiştirdim 1 kol defne yaprağı koydum.
  2. çabucak sonrasında üstüne kornişon koydum bir daha sarımsak nohut serpiştirdim ve defne yaprağı attm bu türlü bidonu tıka basa doldurdum.
  3. En son defne yaprağı bıraktım derin, kapta 10 su bardağına yakın su, koydum 1. 5 su bardağı sirke 1. 5 çay bardağı tuzu 1 tatlı kaşığı toz şekeri 2 tatlı, kaşığı limon tuzunu eritip karıştırıp turşu un üzerine döktüm.
  4. Ağzını kapatacak kadar suyla doldurdum
    ❗
    su arıtma hazır su olmalı şayet yoksa konuttaki su kaynatılıp soğutulmalıdır.
  5. Ağzını sıkıca kapattım bir kaç kere çalkaladım (Eğer turşunuz bir haftada olsun isterseniz cam kavanozda ve üzerine sıcak kaynayan suyu dökerseniz daha gevrek olacaktır.
  6. Ben 15 gün 20 gün daha sonra açacağım deneyenlere afiyet olsun güneş olmayan serin yerde koruma edilmeli.
Su bidonunda yapılınca hava almadığı için olağanüstü oluyor tüketeceğimiz vakit bidonu, ağız kısmından kesip 5 kg luk cam kavanoza aktarabilirsiniz

Su Bidonunda Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı