Süresiz nafaka beklentileri: Tahlil nasıl olmalı?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Süresiz nafaka beklentileri: Tahlil nasıl olmalı?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir canlı yayında süresiz nafakaya yönelik devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Türkiye’nin bu biçimde bir sorunu var.” diyen Bakan Bozdağ, bu probleme ait bakanlık kanadından çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Tahlil için vakte muhtaçlık olduğunu belirtirken Bozdağ, “Şu anki evvelarimiz içinde bu probleme ait adım atmak yok. Önceliklerimiz içinde yok.” sözlerini kullandı.

“Çözüm teklifleri de var, onlar da somuta dönmüş durumda”

Bakan Bozdağ, açıklamalarında şu sözleri kaydetti:

“Bir ay evlilikte ömür uzunluğu nafakayı adil de hakikat da hiç görmedim, görmüyorum da. Bunun adil olması ve hakkaniyete uygun olması son derece kıymetlidir. Bu konularda bakanlığın hazırlığı var, o hazırlıklar sürüyor, tahlil teklifleri de var, onlar da somuta dönmüş durumda ancak bu adımın vakit içindeması konusunda vakte muhtaçlık olduğunu düşünüyoruz. Bir gün evli kalana ömür uzunluğu nafakayı benim vicdanım da kimsenin vicdanı da kabul etmez. Bunu haklı bakılırsan biri olduğunu da zannetmiyorum.”

Sorunun bakanlığın evvelari içinde olmamasını ve tahlil gereken somut teklifleri, Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Lideri İlhan Ergincan, Ensonhaber.com’a kıymetlendirdi.

Ergincan’ın tahlil tekliflerinde, hanımın maddi ve mesleksel manada güçlendirilmesine yönelik sözleri öne çıktı.