Süt Karameli Reçeli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Süt Karameli Reçeli Tanımı İçin Materyaller

• 3 lt süt doğal inek sütü
  • 3 su bardağı şeker (250 ml bardak ölçüsü)
  • 3 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 derin tencere
  • İsteğe bağlı 1 çubuk tarçın
Süt Karameli Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Derin bir tencereye sütü alalım doğal süt olduğu için ben süzdüm ne olur ne olmaz diye.
  2. Ocağa alalım şekerini ekleyip karıştıralım şekeri eriyene dek.
  3. Kaynayınca altını kısıp 1 saat pişirelim.
  4. daha sonra karbonatlı ek edip karıştırın bu esnada taşacaktır fazlaca dikkat edin lakin kısa vakitte sönüp sakinleşiyor.
  5. Ortada karıştırarak pişirin yaklaşık 3, yada 4 saat kadar rengi değişip yoğunlaşıyor endişelenmeyin isteğe bağlı 1 çubuk tarçın atıp 1 saat kadar bekletip ortasından alalım fazlaca durmasına gerek yok kokusu çıksın kâfi.
  6. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım buzdolabında yeterlice soğuyunca blendırla bi 5 dakika aralıklarla çalıştırıp köpürtün koyu renginin değiştiğini goreceksiniz mükemmel bir lezzet inanılmaz yumuşak bir doku ve tat kesinlikle tavsiye ederim.
  7. Kavanozlara dolduralım buzdolabına kaldırıp oradan tüketelim.
Not.

• hiç bir yerde verilmeyen püf noktaları sizlerle paylaşmak istedim.
  • Kullandığınız süt doğal günlük şut olursa daha hoş olur çabuk yoğunlaşır ben sütun ölçüsünü hayli kullandığım için fazlaca kaynatmak zorunda kaldım.
  • Siz 1 lt lik süte 1 bardak seker ve 1 silme çay kaşığı karbonat koyup bu tanımı yaparsanız hayli daha çabuk kıvam alıyor.
  • Renginin krem karamel olması için pisip soğuyunca blendir yada mikserle 5 dakika çırpalım lakin elle çırpar üzere havalandırarak çırparsak harika bir sonuç elde ederiz.
  • Bu eserin ismine ister süt kreması sı ister süt reçeli yada süt karameli ne olursa olsun şahane bir eser heryer de kullanılır kek, pasta ve sütlü tatlılar da.
    Şimdiden ellerinize sıhhat.Afiyet olsun.
Süt Karameli Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı