Tadına Doyulmaz Tavuklu Pilav

Bendeniz

New member
Tadına Doyulmaz Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler

• Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane küp şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
Tadına Doyulmaz Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelik le tavukları haşlamakla başlayalım. Yarım kilo tavuk göğsünü bir cins suda yıkayın. Akabinde suyu biraz çekene kadar kenara koyun.
  2. Tavuğu haşlayacağınız tencere ye biraz sıvı yağ ekleyin ve akabinde ısınan tencere ye tavukları koyun. Biraz kızarsın hemde suyu çekip süratli pişsin diye bu metot.
  3. Kızaran ve suyu çeken tavuğa 1 litre su ekleyin. Ve gereçler kısmına yazdığım 2 yemek kaşığı tereyağının bir kaşığını içine ekleyin. Başka bir kaşığını pirince koyacağız.
  4. Tereyağınıda ekledikten daha sonra ocakta haşlanıp pişmesini bekleyin. Biraz tuz atabilirsiniz suyu kaynayınca. Başta atmayın et sertleşir.
  5. O orda kaynaya dursun biz de öteki yandan pilavı yapalım. Tabi ben biraz bekledim çabucak yapmadım tavuk pişene kadar sizde ona bakılırsa ayarlarınız.
  6. 1 su bardağı pirinci sıcak suya ıslatalım. 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştıralım. Biraz şişsin suda 10 dakika kadar beklettiğimiz pirinci hoş ce yıkıyoruz. Nişasta su büsbütün gitsin yoksa sünem sünen olur.
  7. Granit pilav tenceresine sıvı yağı koyalım. Akabinde tel şehriyeyi ekleyelim ve kızarana kadar pişiriyoruz. çabucak sonrasında pirinci ekleyin ve düzgünce karıştırın. Akabinde küp şekeri, limon suyu, tuzu ve tereyağı da ekleyin iki cins döndürün.
  8. Tereyağı en son ekleyin sıvı yağ ile karıştırırsanız yanar ve sizi zehirleye bilir. En son tavuk suyu ve suyu ekleyin.
  9. Kısık ateşte pişirin.
  10. Pişen pirincin üzerine peçete kapatıp hem şişmesini hemde dinlenmesini bekliyoruz. Artık gerisi sizde nasıl tane tane ve bembeyaz bir pirinç pilavı olduğunu nazaranceksiniz. Afiyet olsun. ????????.