Tam Ayarında Pilav

Bendeniz

New member
Tam Ayarında Pilav Tanımı İçin Gereçler

• 3 bardak pirinç
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 3 dolu çay kaşığı tuz (oldukca dolu olmasa 4 çay kaşığı)
  • 4 bardağa yakın sıcak su
Tam Ayarında Pilav Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle 3 bardak pirinçi ılık yahut sıcak suda en az 15-20 dk bekletelim. Ben yarım saat beklettim.
  2. çabucak sonrasında pirinçimizin suyunu süzüp bir kaç kere pak sudan geçirelim ve süzelim.
  3. Yayvan bir tencereye bir dolu kaşık tereyağını koyalım ve tereyağı erdiğinde yanmadan çabucak sıvı yağı da ekleyelim. Ve ısınmasını bekleyelim.
  4. Yağ konusunda elinizi korkak alıştırmayın zira lezzeti yağı ve tuzu veriyor.
  5. Pirincimizi ekleyelim 3-4 dk kadar yağda kavuralım. Bu evreyi es geçmezseniz daha hoş bir pilav olur.
  6. Pirincimiz uygunca kavrulunca suyu ekleyelim. Çabucak altını kısıp kapağını kapatalım. Bu sırada ben 4 bardak su kullandım. Ama su fazlaca sıcak olduğu için bardakları ağzına kadar doldurmamıştım. Lakin pirinçim bu suyu da çekti. Tutmasında kahır olmadı.
  7. 5 dk kadar kısık ateşte piştikten daha sonra pilavınızın üstünün göz göz olduğunu ve suyunu çektiğini görürsünüz. Bu etapta 1 – 2 defa pilavı alt üst ederek karıştırın. Altını kapatın, kapağını kapatın 5-10 dk kadar demlendikten daha sonra hazır. Afiyetler olsun.
Şayet suyunu hala çekmemişse 1 – 2 dk kadar daha pişirmeye devam edebilrsinz. Lakin sıcak su kullandığımz için çabuk hazır oluyor.