Tam Kıvamında Harika Aşure Bol Meyveli Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı nuhut
- Haşlamak için su
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kase incir ufak doğranmış
- 1 kase kayısı ufak doğranmış
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 litre su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 5 tane karanfil kaynatıp suyunu alacağım
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı fındık iri dövülmüş
- Yarım su bardağı tuzsuz fıstık yavaşça kavuracağız
- Üzeri için istek ettiğiniz ne var ise kuş üzümü tarçın hindistan cevizi fıstık ceviz size kalmış
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel bakliyatları akşamdan işliyoruz ben 5 saat suda tavır sularını süzdüm 1 litrelik kavanozlara koydum içlerine kaynar su düdüklüye 3 kavanozla koydum kavanozların yarısına gelecek kadar kaynar su koydum.
- Tencereye altını yaktım kapağını kapattım düdüklü ötünce 30 dakika haşladım ve soğuyuncaya kadar açmadım daha sonra açtım buğdayı tencereye aldım.
- Üzerine kaynar su ekledim bir kaynattım kapattım sabaha kadar hoş yumuşadı sabah üzerine kaynar şu ek ettim 30 dk kadar pişirdim portakal rendesi karanfil suyu üzümünü ek ettim kayısı ve incirin üzerine kaynar su döktüm 5 dk bekleyip süzdüm.
- bir daha kaynar su ekledim bu ortada nuhut ve fasulyeyide buğdaya ekliyoruz 20 dk kadar kaynayınca içine incir ve kayısı ek ettim 20 dk kadar daha sonra şekerini ilave edelim suyu azalırsa kaynar su ek edelim.
- Kıvam almaya başlayınca 2 tatlı kaşığı nişastayı suyla açıp ekledim 5 dk kadar pişirdim üzerine kuru yemişleri ek ettim kapattım yaklaşık 1.30 dk sürdü kıvamı ve gereci fazlaca hoş oldu.