Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Turşu vakti ????????????????.
Tutturamayanlar, tam ölçü isteyenler, tuzu ekşisi yerinde olsun diyenler için turşu suyu yapıyoruz.
Not : Ben 2 litre turşu suyu hazırladım ve fotoğraflarda gördüğünüz 6 kavanoz biber ve iki kavanoz salatalık turşusu yaptım 2 litre turşu suyu tam geldi, sizlere fikir olabilir.
Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sirke ( yahut bir su bardağı sirke ) Kendi damak tadınıza nazaran ekleyin
- 1 çay bardağından bir parmak eksik salamuralık tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Not EkleTanımı Yazdır
Turşu vakti ????????????????.
Tutturamayanlar, tam ölçü isteyenler, tuzu ekşisi yerinde olsun diyenler için turşu suyu yapıyoruz.
- Bir litre suyun içine salamuralık tuzu, limon tuzunu, tozşekeri, sirkeyi dökün ve tuzu eriyinceye kadar karıştırın. daha sonra hazırlanan sebzelerin üzerine çıkacak kadar dökün.
- Salamuralık tuz yerine kaya tuzu kullanabilirsiniz.
- Turşunuzu kurarken cam kavanoz kullanın, en alta kesinlikle bir yemek kaşığı kuru nohut atın, zira turşu mayası ve ekşimesi için çok düzgün sistemdir.
- Turşunuzun lezzeti için bol sarımsak kullanabilirsiniz. Sebzelerin ortasına limon dilimleri ekleyerek mis üzere kokulu turşular hazırlayabilirsiniz.
- Turşu suyunuz da hazır, bundan daha sonrası istediğiniz sebzelerden çeşit çeşit turşular yapabilirsiniz.
Not : Ben 2 litre turşu suyu hazırladım ve fotoğraflarda gördüğünüz 6 kavanoz biber ve iki kavanoz salatalık turşusu yaptım 2 litre turşu suyu tam geldi, sizlere fikir olabilir.
Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı