Tam Ölçülü Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? Tüm Püf Noktalarıyla (Videolu) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Detaylı tanımı aşağıdaki görüntüden izleyebilirsiniz kesinlikle tüm püf noktalarıyla izlemenizi tavsiye ederim. Bana dayanak için kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen
.
- 2 kg şeftali
- 6, 5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı kadar limon tuzu
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
- Tam olgunlaşmamış şeftali olursa daha uygun olur dağılmaz.
- Geniş bir tencereye alalım.
- Şeftalilerin yarısını doğradıktan daha sonra üzerine şekerin yarısını dökelim kalan şeftalileri doğrayıp klan şekeri dökelim ve tencerenin kapağını kapatıp bir gece dolapta bekletelim. (akşamdan yapıp sabah pişirebilirsiniz).
- Sonraki gün şimdi şekerin tamamı eriyecektir.
- Tencereyi ocağa alalım içine 4-5 tane şeftali çekirdeği atalım renk vermesi için.
- Kaynamaya başlayınca bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyelim orta ateşte pişmeye bırakalım.
- 20-25 dk pişince limon tuzu ekleyelim şekerlenmemesi için.
- Reçeli ocağa alınca dolabın buzluk kısmına küçük tabak koyalım kıvamını bu türlü daha çabuk anlarsınız.
- Benim reçelim ortalama 35 dk da pişti. Ocağı kapatalım ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapatalım.
Detaylı tanımı aşağıdaki görüntüden izleyebilirsiniz kesinlikle tüm püf noktalarıyla izlemenizi tavsiye ederim. Bana dayanak için kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen