Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Görüntülü Tanımı İçin Materyaller
Herkese merhabalar. Sizlerle fazlaca sevdiğim sebzeli bahar pilavı tanımımı paylaşmak istiyorum epey lezzetli imajı de epeyce iç açıcı olağanüstü bir pilav !! masalarınızı renklendirecek ve severek yiyeceğiniz bir lezzet ????.
Püf noktaları ile birlikte izlemek isterseniz alt kısma görüntüsünü ekledim.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 büyük uzunluk havuç
- 1 küçük kase bezelye
- 1 küçük kase haşlanmış mısır
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Herkese merhabalar. Sizlerle fazlaca sevdiğim sebzeli bahar pilavı tanımımı paylaşmak istiyorum epey lezzetli imajı de epeyce iç açıcı olağanüstü bir pilav !! masalarınızı renklendirecek ve severek yiyeceğiniz bir lezzet ????.
Püf noktaları ile birlikte izlemek isterseniz alt kısma görüntüsünü ekledim.
- Öncelikle pirinci ılık suda yirmi dk civarı bekletiyoruz bu ortada soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz.
- Havucu da küçük küpler formunda doğrayıp hazır ediyoruz.
- Tencereye sıvı yağı alıyoruz üzerine doğranmış soğanı ekleyip sönene dek kavuruyoruz havuçları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirinçi bol su ile yıkayıp güzelce süzüyoruz tencereye ekleyip 10 dakika civarı güzelce kavuruyoruz.
- İçerisine tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuzu bezelye dereotu ve mısırı da ekleyip bir iki cins daha kavurup 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip en kısık ateşte suyunu büsbütün çekinceye dek kapağını açmadan pişiriyoruz.
- Suyunu büsbütün çektikten daha sonra dikkatlice karıştırıp 1-2 dakika daha ocakta tutup ocaktan alıyoruz.
- Üzerine kuru bez örtüp 15 dakika demlenmeye bırakıp servis ediyoruz.