Tarhana Üretimi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tarhana Üretimi Tanımı İçin Gereçler

• 1 kilo soğan
  • 1 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • Haşlamadan yarım kilo nohut
  • 1 kilo süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4,5 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 5 kilo un
Tarhana İmali Tanımı Yapılışı

1. Soğanı, kapya biberi, domatesi, sarımsağı doğrayıp ocağa alalım.
  2. Üzerine 1 bardak su koyup kapağını kapatalım ve yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Pişince içine doğranmış maydanozları ekleyip altını kapayalım. İçine haşlanmış nohutları ekleyelim ve blenderdan geçirelim.
  4. Gereçleri yoğuracağınız kaba alın ve soğuyunca içine yoğurdu, baharatları daha sonra mayayı ekleyin. Elenmiş unu ekleyerek yoğuralım.
  5. Kapağını kapayalım ve 3 gün boyunca sabah akşam yoğuralım.
  6. Sulanırsa un ekleyelim. Ekşi seviyorsak dahada bekletebilirsiniz.
  7. daha sonra hamuru pak bir beze ya da yağlı kağıda serelim.
  8. Serin bir yerde kurumasını bekleyelim. Yüzü kabuk tuttukça ufalayalım. Ben birazda güneşte beklettim süratli kurusun diye fakat vaktiniz var ise serin bir yerde daima ufalayarak kurutun.
  9. En son fazlaca kurumadan süzgeçte eliniz ile ova ova ufalayın. Şayet epeyce kurursa ufalanmaz. Elle uğraşmak istemezseniz robotta çekin. Çok kurursa ne robot nede elde ufalanır.
  10. Ufaladıktan daha sonrada tam kuruduğunda emin olduğunuz sürece bekleyin ve süreç bittikten daha sonra bez torbaya ya da cam şişeye koyup saklayın.Not:ben kuruturken çok kurutmuşum. O niçinle ufalayamadım. Üzerine elimle su serpip 10 dakika bekleterek nemlendirdim ve robotta uzunca çektim bu türlü ufalandı.