Tavuklu Karnıyarık

Leila

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

• 10 adet orta uzunluk patlıcan (ben patlıcanların sayısını azaltıp patates yahut biber kullandım iç harcı koymak için)
İç harcı için;

• 2 tane orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk kırmızı biber
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1-1, 5 tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (2si iç harç 1i sos için)
  • 1 demet maydanoz
  • Pulbiber (3 yemek kaşığı-acı sevenler için)
  • Karabiber (2 yemek kaşığı-acı sevenler için)
  • Mor reyhan (isteğe bağlı-1 yemek kaşığı)
  • Tuz (1, 5 yemek kaşığı)
Sos için;

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle patlıcanlarımızı uygun uzunluklarda kesip ortalarına çentik atıyoruz(yağ sürdüğümüzde bu çentiğe de süreceğiz ki içi de yumuşayabilsin).
  2. Hem sıhhat açısından hem paklık birebir vakitte yağ tasarrufu yapmak ismine kızartmak yerine yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patlıcanları fırçalayla yağlıyoruz. Üstüne de tuz dökebilirsiniz. ( isteğe bakılırsa).
  3. Max 20dk 150 derecelik fırında tutuyoruz(dokunduğunuzda yumuşamışlarsa tamam demektir).
  4. İç harç için tavuk göğsünü küp küp doğrayarak süzdükten daha sonra yarım çay bardağı yağ döktüğünüz tencereye boşaltın.
  5. Tavuklar dışları pişince sularını salacaktır, tavuk kendi suyunu çektikten daha sonra isteğe bağlı kızarmasını bekleyebilirsiniz. Yoksa akabinde küp küp doğradığımız soğanları ekliyoruz.
  6. Soğanlar diriliğini kaybettikten daha sonra bir daha küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz.
  7. Onlar da kızardıktan daha sonra salçamızı domateslerdilk evvel ekliyoruz (önce domatesleri daha sonra salçayı ekleyince salça domates suyundan dolayı kızarmıyor ve çiğ salça tadı kalıyor iç harçta) kalan yağımızı da döküyoruz iç harca.
  8. Son olarak domatesleri ekleyip diriliklerini kaybettikten daha sonra baharatlarımızı da ekliyoruz. Doğradığımız maydanozu da ek ettikten daha sonra iç harcımız hazır.
  9. Sos için 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 3 su bardağı su, tuzu karıştırıyoruz.
  10. Patlıcanların içlerini doldurduktan daha sonra sosumuzu döküp fırına atıyoruz. 180 derecede 35 dkda pişirebilirsiniz. (fırından fırına bu mühlet değişebiliyor, iç harcın üstü kızarmışsa tamamdır).
  11. Tanımı acılı ve yağlı seven bir bireye bakılırsa yaptım ben, baharatları ve salça ölçüsünü ona bakılırsa ayarlarsınız.