Taze Kayısı Soslu Kremasız Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- Yarım kilo taze kayısı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- Bisküvi (En son kayısı püresi eklenir. Ben fındık krokanla üzerini süsledim. Siz isterseniz fındık, ceviz yada toz haline getirilmiş bisküvi kullanabilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye temalır. Kaynayana kadar daima karıştırılır. Kaynayınca ocağın altı kısılıp bir daha karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
- Gerisinden vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Kayısıların çekirdekleri çıkarılıp 4 e bölünür.
- Bir tencereye koyulup üzerine 1 çay bardağı su eklenip yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Akabinde yumuşayan kayısılar blenderla püre haline getirilir.
- Üzerine nişasta yarım çay bardağı soğuk suyla açılarak püreye eklenir. Şeker ilave edilir. Daima karıştırılarak kaynadıktan daha sonra 5-6 dakika daha pişirilir.
- Bu ortada birinci yaptığımız sütlü muhallebi ılıyınca toz zerdeçal eklenir. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Bisküviler rondodan geçirilir. Bir yemek kaşığı kadar alt kısmına temalır.
- daha sonra muhallebi yine bisküvi akabinde kayısı püresi eklenir. Ben en üstüne fındık krokan koydum. Siz isterseniz fındık, ceviz yada un haline getirilmiş bisküvi koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.