Tekirdağ’da teknesini satan balıkçı, limandan ayrılamadı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Tekirdağ’da teknesini satan balıkçı, limandan ayrılamadı
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Ali Hiçsolmaz, çocukluğundan bu yana babasının yanında balıkçılığa başladığı limandan ayrılamıyor.

Ömrünü denizde balık yakalamaya adayarak ailesini geçindiren Hiçsolmaz, ileri yaşın verdiği zorluklardan da ötürü, kolunu ve omuzunu kırdıktan daha sonra balıkçılık yaptığı tekneyi de sattı.

TEKNESİNİ SATTI FAKAT LİMANLARDAN AYRILAMADI

Tekneyi satan Hiçsolmaz, denizden çekildi lakin liman ayrılamıyor. Her gün Süleymanpaşa Balıkçı Limanına giden yaşlı adam, birebir limandaki balıkçılara ağ yapıyor ve yırtılan ağları tekrar onararak eski haline getiriyor.

Yaklaşık 70 yıldır ömrünü denize adayan adam, 1961 yılında okulu bitirip mezun bulunmasına karşın, balıkçılık yapmaya devam ettiğini hür olarak çalışmayı sevdiğini kaydetti.

“SERBEST ÇALIŞMAYI DAHA ÇOK SEVDİM”

Topluluğun eski balıkçılarından 78 yaşındaki Ali Hiçsolmaz yaptığı açıklamada, “1944 yılında doğdum. 1949 yılında annemi kaybettik. daha sonrasında babam evlenmedi. Bize hem analık, birebir vakitte babalık yaptı. daha sonrasında babamın yanına uğramaya başladım. 1951 yılında bu kıyıda bu limanda babamla birlikte balıkçılık yaptım. Devlet memurluğuna atılmadım. Özgür olarak çalışmayı daha epeyce sevdim. Allah’ımıza şükürler olsun bugünlere geldik. 1967 yılında evlendim.” dedi.

“KARDEŞLERİMİN AĞLARINI TAMİR EDİYORUM”

Geçen yıl teknesini de sattığını tabir eden Hiçsolmaz, “2019 yılında geçirdiğim kazada kolumu kırdım. O sebeple teknemi sattım. Şimdilik burada kardeşlerimin ağlarını tamir ediyorum. Onlara yeni ağ yapıyorum. bu türlü günümü geçiriyorum. İki yıldır denize çıkmıyorum. 2019 Ağustos’un 15’inde kaza geçirdim. O sene umreye gittim geldim. Bu seferde tekniçin inerken omzumu kırdım. daha sonrasında yeterlice denizden soğudum. Bir de artık dehşet var. Boş durdukça kendimi huzursuz hissediyorum. İlla bir meşgale olacak. Boş durmayı hiç sevmem. Öğleye kadar burada çalışırım. Öğleden daha sonra namaza giderim. Namazdan daha sonra ise giderim konutuma istirahatimi yaparım. hayatım bu biçimde geçiyor” diye konuştu.