Temel Karamollaoğlu’ndan ‘6’lı ittifak’ açıklaması

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Temel Karamollaoğlu’ndan ‘6’lı ittifak’ açıklaması
Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, Habertürk’te Hülya Hökenek’in sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Seçim Kanunu ile ittifakta kaidelerin değiştiğini söyleyen Karamollaoğlu’na açıklamaları soruldu.

“Bir söz daha söylesem 50 soru çıkacak”

Yaptığı açıklamanın abartılacak bir tarafı olmadığını söyleyen Saadet Partisi başkanı, “normal olarak şayet ittifaklar meydana gelirse bunlar biraz daha geçmiş itibariyle, taban itibariyle birbirlerine yakın olan siyasi partiler içinde meydana gelebilir. Bunun ötesinde bir söz söylesem 50 soru çıkacak.” dedi.

“6’lı ittifak devam edecek”

Mevzuyla ilgili açıklamalarına devam eden Karamollaoğlu, 6’lı ittifakın devam edeceğini belirtti.

Karamollaoğlu son olarak şunları söylemiş oldu:

“Ben ortaya sıradan, sade bir fikir attım. Bunun üzerinde bu kadar münakaşa olacağını bilseydim, imtina ederdim. Bunun abartılacak bir tarafı yok. şüphesiz şayet ittifaklar meydana gelirse bunlar biraz daha geçmiş itibariyle, taban itibariyle birbirlerine yakın olan siyasi partiler içinde meydana gelebilir. Bunun ötesinde bir söz söylesem 50 soru çıkacak. Onara karşılık versem 51. gelecek. 6’lı ittifak devam edecek. Bugünkü sisteme yönelik bir ittifak. Birbirlerinden hayli farklı siyasetleri olan partiler var. CHP öteki bir siyaseti olan, evvelari farklı olan parti. GÜZEL Parti evvelari farklı olan parti, biz farklıyız, Demokrat Parti farklı, DEVA, Gelecek olağan olarak farklı. AK Parti ile uzun vakit birlikte yürümüşler, bir şeyler beklemişler, sonunda ‘bu iş artık gitmiyor’ demişler ve ayrılmışlar. Bunu yapanları kınayamam.”