Tencerede Pandispanya İle Kolay Yaşpasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Tencerede Pandispanya İle Kolay Yaşpasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya keki için;

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için;

• 8 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 ıt süt
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin yahut tereyağ
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram çiğ krema
  • 4 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
Tencerede Pandispanya İle Kolay Yaşpasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Pandispanya keki için;Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip bir tıp daha çırpalım ve son olarak elenmiş kuru materyalleri ekleyip karışan kadar karıştıralım.
  3. Kek harcımızı üç eşit kaba ayıralım, derin yapışmaz bir tenceremizi yağlayalım.
  4. Biraz ısıtalım ve harcımızı içine dökelim.
  5. Altı en kısık ayarda kürdan pak çıkana dek pişirelim, yani kekin yüzeyi nemli kalmayacak biçimde olana dek. Yaklaşık 10 dk da pişti benim keklerim.
  6. Diğer kek harcımızı da birebir biçimde pişirip soğumaya bırakalım.
  7. Krema yapılışı:Kuru gereçlerimizi bir kapta eleyip karıştıralım ve sütümüzü azar azar ekleyerek çırpalım.
  8. Yumurta sarısını da ekleyip bu karışımımızı pişireceğimiz tenceremize süzgeçten geçirerek alalım ve yoğunlaşana dek karıştırarak pişirelim.
  9. Altını kapatmadan içine tereyağ ve vanilin ekleyip çırpmaya devam edelim.
  10. Altını kapatınca çikolatasını da ek edip çikolata eriyene dek karıştıralım.
  11. Kremamızın üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım ve vaktiniz var ise bir gün yoksa tam manasıyla soğuyana kadar bekletelim.
  12. Soğuyan kremamızı hazır hale getirmek üzere içine çiğ krema ve toz kremşantimizi ek edelim. İpek üzere bir kıvam alana kadar çırpalım. Kremamız da hazır.
  13. Pastanızın süslemesi ve içerisinde neler olacağı size kalmış, ben muzlu ve çikolatalı olarak tercih ettim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tencerede Pandispanya İle Kolay Yaşpasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı