Tencerede Pandispanya İle Kolay Yaşpasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 8 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 ıt süt
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin yahut tereyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram çiğ krema
- 4 yemek kaşığı krem şanti
- 1 yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya keki için;Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip bir tıp daha çırpalım ve son olarak elenmiş kuru materyalleri ekleyip karışan kadar karıştıralım.
- Kek harcımızı üç eşit kaba ayıralım, derin yapışmaz bir tenceremizi yağlayalım.
- Biraz ısıtalım ve harcımızı içine dökelim.
- Altı en kısık ayarda kürdan pak çıkana dek pişirelim, yani kekin yüzeyi nemli kalmayacak biçimde olana dek. Yaklaşık 10 dk da pişti benim keklerim.
- Diğer kek harcımızı da birebir biçimde pişirip soğumaya bırakalım.
- Krema yapılışı:Kuru gereçlerimizi bir kapta eleyip karıştıralım ve sütümüzü azar azar ekleyerek çırpalım.
- Yumurta sarısını da ekleyip bu karışımımızı pişireceğimiz tenceremize süzgeçten geçirerek alalım ve yoğunlaşana dek karıştırarak pişirelim.
- Altını kapatmadan içine tereyağ ve vanilin ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Altını kapatınca çikolatasını da ek edip çikolata eriyene dek karıştıralım.
- Kremamızın üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım ve vaktiniz var ise bir gün yoksa tam manasıyla soğuyana kadar bekletelim.
- Soğuyan kremamızı hazır hale getirmek üzere içine çiğ krema ve toz kremşantimizi ek edelim. İpek üzere bir kıvam alana kadar çırpalım. Kremamız da hazır.
- Pastanızın süslemesi ve içerisinde neler olacağı size kalmış, ben muzlu ve çikolatalı olarak tercih ettim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.