Tencerede Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet bostan patlıcanı
- 500 gram dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston ya da sivri biber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston yahut sivri biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patlıcanları alacalı olacak biçimde soyulur tuzlu su da bekletilir hem patlıcanın acısının çıkması açısından tıpkı vakitte kararmaması için.
- Tuzlu suda bekletilen patlıcanları süzerek fırın tepsisine dizin.
- Fırına vermedilk evvel üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağı sürün ve yavaşça tuzlayıp fırına verin.
- yavaşça canlı kalacak biçimde pişirin. daha sonrasında fırından çıkartıp kenarda bekletin.
- Patlıcanlar kenarda beklerken kıymalı harcın hazırlanışına geçelim.
- 2 adet soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile ile kavurun. Tercihen zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin kıymayı suyunu çekene kadar kavurun kavrulan kıymaya salçayı ekleyin tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını kapattıktan daha sonra yarım demet maydanozu içine doğrayın ve karıştırın.
- Yemeğinizi pişireceğiniz tencerenin içine patlıcanları dizin kıymalı harcımızı da patlıcanların üzerine yayın bu süreci iki kat olarak da yapabilirsiniz size kalmış ben tek kat tercih ediyorum kimi vakit de iki kat olarak hazırlıyorum.
- En üstüne domates ve biber ile süsleyin. Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun ????????