Beykozlu
New member
Hayatının en zor yılı olduğunu söylediği bir yılın ardından tenis efsanesi yeniden ekranlarda. Hapishanede kaldıktan sonra nasıl rapor verdi.
Boris Becker, Eurosport TV kanalında uzman olarak son görünüşünden bir yıl sonra geri döndü. Pazartesi sabahı, İngiliz hapishanesinden salıverilmesinden bu yana ilk kez bir Grand Slam turnuvasında kamera karşısına geçti, maçları analiz edip yorum yaptı.
Becker’in 2017’den beri ikili olduğu moderatör Matthias Stach, Avustralya Açık’ın başlangıcında Münih’teki stüdyoda tenis efsanesini tekrar yanına aldı. Stach: “Şimdi yere serilmiş olsaydım, burada bir ‘Comebecker’imiz var derdim. Boris, tekrar hoş geldin. Herkesin bilmek istediği şey: Nasılsın?”
Becker zu Stach: “Seni bile özledim”
Dönüşünde Becker’in ilk sözleri: “İyiyim, yeniden huzur ve özgürlüğüm içindeyim. Biraz saklandım, hatta seni özledim, Eurosport’taki çiftler partnerim. Artık büyük başarımı sürdürebildiğim için mutluyum.” tenis tutkusunu yeniden sürdürebiliriz.”
Üç kez Wimbledon şampiyonu, Noel’den önce İngiltere’deki hapishaneden serbest bırakıldı. Nisan 2022’nin sonunda Becker, iflas davasında mal varlığının bir kısmını uygun şekilde beyan etmediği için Londra’daki bir mahkeme tarafından iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. 231 gün demir parmaklıklar ardında kaldıktan sonra erken serbest bırakıldı.
Hapishanede bile tenisteki gelişmeleri fark etti. Turnuva başlamadan önce 55 yaşındaki oyuncu, “Her turnuvayı takip edemedim ama BBC ve ITV’yi aldım. Wimbledon’daki her maçı ve ABD Açık’taki önemli anları takip edebildim” dedi.
Becker: “Sanki hiçbir şey olmamış gibi”
Becker’in Stach’taki ilk gününden sonra vardığı sonuç: “Evet, birlikte iyi oynadık. Sanki hiçbir şey olmamış gibi.”
Ancak, Becker’ın geri dönüş gününde istasyonunda her şey yolunda gitmedi. Eurosport, hem Rafael Nadal’ın maçında hem de daha sonra Jule Niemeier’in bir numaralı Iga Swiatek’e karşı performansında büyük ses sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldı. Birkaç dakika boyunca yorumcular ve stadyum atmosferi yerine rahatsız edici bir gürültü duyuldu. Sorun sadece reklam aralarında çözüldü.
Melbourne’daki açılış gününde de Alman başlangıçlar için işler pek iyi gitmedi. Becker ve Stach, başlayan altı DTB profesyonelinden herhangi birinin galibiyetini bildiremedi. Hepsi elendi. Becker’in yorumu ise göz kırparak: “Bazen orada olmak her şeydir.”
Hayatının en zor döneminden sonra, bu kesinlikle kendisi için de geçerli.