Tepside Kara Orman Pastası

Leila

Global Mod
Global Mod
Tepside Kara Orman Pastası Tanımı İçin Gereçler

Keki İçin

• 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 300 gram vişne ( Ben konserve kullandım )
Kreması İçin

• 250 gram quark ( alternatif olarak süzme yoğurt )
  • 200 gram ekşi krema
  • 400 gram sıvı krema
  • 9 tatlı kaşığı krema sertleştirici ( sanapart )
  • 100 gram pudra şekeri
  • Vanilya
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
Jölesi İçin

• 400ml vişne suyu ( Ben konserve vişnenin suyunu kullandım )
  • 1 yemek kaşığı seker
  • 1 paket agar agar
Tepside Kara Orman Pastası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Keki için evvela yumuşak tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu mikser ile çırpalım. Yumurtaları teker teker ilave edelim. Sütü, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da ek edip fazlaca kısa mikserden geçirelim.
  2. Fırın tepsiyi güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve spatula ile yayalım. Üzerine konserve vişneleri yayalım ve öncesinden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim ( 180 derece, alt üst ayar ).
  3. Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyelim (Oda sıcaklığı kâfi ) Kreması için tüm materyalleri çırpma kabına alalım ve yoğunlaşana kadar çırpalım.
  4. Soğuyan kekin üzerine güzelce yayalım, üzerinin düz bulunmasına itina gösterelim. Pastayı dolapta soğuması için bekletelim jölesi olana kadar.
  5. Jölesi için vişne suyunu agar agarı ve şekeri tencereye koyalım ve pütür kalmayana kadar çırpalım. Ocağın altını yakalım ve 2 dakika kaynatalım.
  6. 2 dakika daha sonra ocağı söndürelim ve jölenin ılınmasını bekleyelim. Son olarak jöleyi de pastanın üzerine gezdirelim ve en az 2 saat dolapta dinlendirelim. Herkese afiyet olsun????????