Beykozlu
New member

İspanyol tenisçi, Avustralya Açık’ın ikinci turundaki performansı sırasında kalçasından sakatlandı. Birkaç hafta sahada duramayacak.
İspanya’nın tenis yıldızı Rafael Nadal, Avustralya Açık’ın ikinci turunda yaşadığı sakatlığın ardından altı ila sekiz haftalık bir oyun dışı kalma süresi bekliyor. 36 yaşındaki Perşembe günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada bunu duyurdu. MRI taraması, sol bacağındaki kasıktaki kalça fleksiyonunda yer alan ana kas olan iliopsoas kasında ikinci derece hasar olduğunu ortaya çıkardı. Nadal, şimdi “spor dinlenmesi ve iltihap önleyici fizyoterapi” zamanının geldiğini yazdı.
Melbourne’da Nadal, ikinci sette sakatlandıktan sonra Amerikalı Mackenzie McDonald ile ikinci tur maçında hiç şansı yoktu. Sahneler açıkça eşi Maria’yı etkiledi, tribünlerde gözyaşları yanaklarından aşağı süzüldü. Nadal 4-6, 4-6, 5-7’lik setlerle mağlup oldu.
Nadal maçtan sonra “Şampiyon olarak pes etmek istemedim,” dedi: “Bu kalça. Hiç ters vuruş yapamadım ve artık koşamadım.”
Nadal, Çarşamba günkü üç setlik yenilgisinin hemen ardından geleceğini açık bıraktı. Kariyerinin “büyük bir bölümünün” sakatlıklarla savaşmaktan oluşması “yorucu ve sinir bozucu”. 22 kez Grand Slam turnuvası galibi, mevcut kalça yaralanması nedeniyle daha uzun bir ara vermekten kaçınmalı, “çünkü aksi takdirde zor olacak” dedi.
Teşhis, 28 Mayıs’tan 11 Haziran’a kadar en sevdiği turnuva olan Fransa Açık’ta başlamasına engel olmayacak.