Beykozlu
New member
Kış sporlarının bir kısmında sezon başladı bile. Haber şeridimizde kayakla atlama, biatlon, alp disiplini kayağı ve kros kayağı ile ilgili tüm önemli haberleri bulacaksınız.
Therese Johaug'un kros kayağı Dünya Kupası'na geri döneceği artık bir sır değil. Bu, 29 Kasım'dan 1 Aralık'a kadar Finlandiya'nın Kuusamo kentindeki hafta sonu başlıyor. 36 yaşındaki Johaug, kariyeri boyunca 2010'da Vancouver'daki ve 2022'de Pekin'deki Oyunlarda dört Olimpiyat altın madalyası kazandı.
İki yıl boyunca Dünya Kupası'na katılmadı ama şimdi “NRK”ya şunları söyledi: “6. veya 10. sıra için savaşmadığımı söylediğimde kendimi biraz kibirli hissediyorum.” Johaug'un en büyük hedefi Şubat ayında Trondheim'da düzenlenecek Dünya Kupası. Ancak Norveçli oyuncu bundan önce de başarılı olmak istiyor: “Sezonun başlamak üzere olduğu hissine kapılmaya başlıyorum.”
27 Ekim 2024 Pazar
Alp disiplini erkekleri için yeni sezon başladı. Ancak favori Marco Odermatt pistten çıktı ve Felix Neureuther'i şok etti. BR uzmanı şunları söyledi: “Odermatt'ın çıkışı beni hâlâ şok ediyor.” Bununla ilgili daha fazlasını buradan okuyun.
Alman kayakçı Alexander Schmid, Pazar günü Sölden'deki dev slalomda yaptığı iki koşudan memnun kaldı. İlk turdan sonra on beşinci oldu, ikinci tur ise halen devam ediyor. Erkekler sezonunun başlangıcındaki en önemli olay, şu anda Hollanda adına yarışan Avusturyalı Marcel Hirscher'in geri dönüşüydü.
Schmid, Hirscher'in beş yıl sonra dönüşü hakkında şunları söyledi: “Sadece hissediyorsunuz. Her şey Marcel Hirscher'le ilgili ve bence özellikle onun sayesinde burada çok fazla seyirci var. Bu çok etkileyici ve sporumuz için çok iyi.”
26 Ekim 2024 Cumartesi
Cumartesi günü yeniden başlıyor: Kayak yarışçıları sabah saat 10'da Sölden'deki dev slalomun ilk turuyla başlıyor. Saat 13.00'te ikinci kez yokuşlardan aşağı iniyoruz. Ancak bir kişi eksik olacak ve kendiliğinden Sölden'de başlamama kararı alacak: Lara Gut-Behrami.
Super-G'de İsviçre ve 2022 Olimpiyat şampiyonu, Swiss Ski'den yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Denetim ve ısınma sırasında hala yüzde 100 güvenim olmadığını ve bu şekilde yarışmak istemediğimi fark ettim. Risk Bu eğimi ve yarışı seviyorum ama bugün başlama günü değil.” Sitede gözyaşları içinde ekledi: “Bu zor bir karar.”