Thomas Gottschalk suçlamalara karşı kendini savundu: “Ben fail değildim”

semaver

New member

Sunum yapan kişi olarak Thomas Gottschalk, konuklarına fiziksel olarak fazla yaklaştığı yönündeki eleştirilerle sık sık karşılaşıyordu. Tamamen saçmalık, diye düşünüyor.

Kasım 2023'te Thomas Gottschalk “Wetten,dass..?” son bir kez. – ve ZDF şovuna veda etti. Programı toplam 154 kez sundu. Zamanla şovmen, kamu yayıncısının figüranlarından biri haline geldi, ancak ılımlılık becerileri tüm izleyiciler tarafından pek iyi karşılanmadı.

Onu eleştirenler özellikle Gottschalk'ın kadın misafirleriyle ara sıra fiziksel temas kurmasından rahatsızdı. 73 yaşındaki oyuncu şimdi televizyondaki meslektaşı Mike Krüger ile birlikte yürüttüğü “Die Supernasen” adlı podcast'inde iddialara karşı tavır alıyor.

“Asla böyle olmak istemiyorum”

Thomas Gottschalk şöyle açıklıyor: “Dürüst olmak gerekirse, televizyondaki suçun öncüsü olduğum yönündeki sürekli suçlamalardan rahatsız olmaya başlıyorum.” Ona göre moderatör olarak yetkisini asla aşmadı. “Kadınlara dokunduğumda jete koşmalarını engellemek için onları tutuyordum” diye açıklıyor. TV yıldızı, birçok uluslararası yıldızın “Wetten, dass…?” sadece birkaç dakika sonra seyirciler – her zaman uçağa yetişmeleri gerektiği gerekçesiyle.

Konuşma devam ederken Thomas Gottschalk, kamera önünde bir kadına fazla yaklaştığı yönündeki eleştirileri “şiddetle” reddetti. “Milyonlarca izleyicinin önünde ahlaksızca davrandığım ve bazı kadınlara kendi istekleri dışında dokunduğum için kendimi suçlayamam. Ben bir oyuncu değildim ve asla olmak istemiyorum” diyor.

Mike Krüger muhatabının yorumlarına katılıyor: “Thomas'ın buna kesinlikle ihtiyacı yoktu, çünkü 'Wetten, dass…?' herhangi bir kadını okşamak için” diye açıklıyor. Nisan 2023'ten bu yana TV yıldızları, podcast'lerinde hayatlarından bahsediyor ve medya endüstrisindeki olayları tartışıyor.

Son “Wetten, dass…?” Yayında Thomas Gottschalk dokunarak değil, Şirin David'le yaptığı sohbetle heyecan yarattı. Rapçinin bir opera hayranı ya da feminist olduğunu düşünmediğini açıklaması, moderatör ile müzisyen arasında sözlü bir alışverişle sonuçlandı.