Beykozlu
New member
Sonunda Basler ilk 11'de yer aldı. Ve sadece altı dakika sonra serbest vuruşla Bayern'i öne geçirdi. Unvan hayali bir anda gerçeğe dönüştü ve uzun süre devam etti. Oyunun son üçte birine kadar ve muhtemelen çok önemli sonuçlar doğuracak bir oyuncu değişikliği.
81. dakikada Thorsten Fink'in yerine lider Lothar Matthäus oyuna girdi. Belgeselde Matthäus, “Maçın temposu yüksek olduğundan ve çok ileri oynadığımızdan dolayı 75 dakikanın ardından kendimi çok yorgun hissettim” diyor. Takımın kafası karışıktı. Mehmet Scholl, “Bizi gerçekten kargaşaya sürükleyen bir değişiklikti” diye anımsıyor. Effenberg ayrıca şunları söylüyor: “Lider olduğunuz sırada bitişe kısa bir süre kala oyuncu değişikliği yapmak zorunda kalırsanız, bu takım içindeki yapı için asla iyi değildir.”
Neredeyse 26 yıl sonra başka bir Bayern oyuncusu da çok net konuştu: Thomas Helmer oyuncu değişikliğini hiç anlamadı: “Çünkü Manchester'ın sahada dört forvet oyuncusu vardı.” Bugün hala kendine antrenör Ottmar Hitzfeld'in neden Thorsten Fink yerine ona güvenmediğini soruyor: “Bugüne kadar bunun için onu suçluyorum.”
Bayern, büyük finalde 90. dakikaya kadar 1-0 öne geçti, ancak Manchester United, uzatma süresinde Teddy Sheringham (90. dakika +1) ve Ole Gunnar Solskjaer'in (90. +3) iki golüyle maçı tersine çevirdi. şampiyonluğu 2-1'lik skorla kutladı. Münih rüyası üç dakika içinde paramparça oldu.
Helmer ayrıca Hitzfeld'in o zamanlar onu neden kullanmadığını bildiğine inanıyor. Brondby Kopenhag'a karşı oynanan ilk grup maçında (1:2) suç vardı: “Brondby'de kendi kaleme gol attım.” Hitzfeld, yenilen ikinci golün de sorumlusunun kendisi olduğu görüşündeydi. Helmer, “O zamandan beri Şampiyonlar Ligi'nde bir dakika bile oynamadım” dedi.
Camp Nou'da (Barselona) Manchester United'a karşı kaybedilen final de takımın sonu anlamına geliyordu. Helmer, Basler, Babbel ve Matthäus, son yenilginin ardından FC Bayern'den ayrıldılar. Öte yandan Effenberg ve Hitzfeld kaldılar ve sadece iki yıl sonra, uzun zamandır beklenen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu finalde FC Valencia'ya karşı kazandıkları galibiyetle (5:4 iE) kutladılar.
Yayın notu: “FC Hollywood – FC Bayern ve çılgın 90'lar” belgeseli Cuma günü saat 10'dan itibaren ZDF medya kütüphanesinde izlenebilecek. Beş bölüm ayrıca 17 ve 18 Ocak'ta ücretsiz televizyonda gösterilecek.