Til Schweiger yakında “suç mahalline” geri mi dönecek? ARD kurumu konuşuyor

semaver

New member
2020 yılından bu yana hayranlar, Til Schweiger ve Fahri Yardımcı ile yeni bir Hamburg “suç mahalli” bekliyor. Şimdi sorumlu ARD kurumu bir devamı hakkında yorum yapıyor.

2013’ten bu yana, Fahri Yardim ve Til Schweiger ile bir sinema filmi de dahil olmak üzere altı Hamburg “Tatort” baskısı yapıldı. İkilinin son polisiye gerilim filmi “Tschill Out” 2020’nin başlarında yayınlandı. Üç yıl sonra şu soru ortaya çıkıyor: Komiser Nick Tschiller ve meslektaşı Yalçın Gümer ile yakında bir araya gelecekler mi?

NDR’den sorumlu editörler, haber ajansı Spot on News tarafından sorulduğunda, “Henüz elimizde somut bir şey yok, ancak acelemiz de yok” şeklinde açıklıyor. 2023 için çekim planlanmıyor. “2024’te yeni bir Schweiger ‘suç mahalli’ için çekim yapılıp yapılmayacağına şu anda cevap veremiyoruz.”

“Kimse beni istemiyor ve kimse cevap vermiyor”

Fahri Yardımcı, Temmuz 2022’de Spot on News’e verdiği röportajda “Tatort” meslektaşı hakkında şunları söyledi: “İdeolojik olarak ne kadar çatışırsak çatışalım, Til’in kalbimde ebedi bir yeri var.” Ancak son zamanlarda, “biraz birbirlerinden uzaklaşıyorlardı ve ‘Tatort’ yapımcılarından uzun süredir haber alamıyorum” diyen aktör, şaka yollu ekledi: “Temelde günün yarısını sinemanın önünde bekliyorum. Dinleyici sonunda gerçekleşmesi için devam filmi arıyor. Ama kimse beni istemiyor ve kimse cevap vermiyor.”

LKA ofisinde Nick Tschiller (Til Schweiger, solda) ve Yalçın Gümer (Fahri Yardımcı).
LKA ofisinde Nick Tschiller (Til Schweiger, solda) ve Yalçın Gümer (Fahri Yardımcı).

LKA ofisinde Nick Tschiller (Til Schweiger, solda) ve Yalçın Gümer (Fahri Yardımcı). (Kaynak: NDR/Marion von der Mehden)

Her halükarda Yardim, başka bir suç macerasına hazır olacaktı: “Hamburg’u yeniden vurmayı gerçekten çok isterim.” Geçmiş filmler için “namluda devrim niteliğinde” olsalar bile. “Aynı zamanda çok fazla aşk yaşadık. Güzel bir riskti.”

2013’te “Hamburg’a Hoş Geldiniz”i, “dizi içinde dizi”nin üç devam filmi izledi: 2014’te “Tatort: Bounty”, 2016’da “Tatort: The Great Pain” ve “Tatort: Fegefeuer” aynı yıl. 2018 yapımı “Tschiller: Off Duty” filminde Komiser Nick Tschiller yine aynı suçlu Fırat Astan (Erdal Yıldız) ve klanı ile uğraşmak zorunda kalır. 2020’deki son vaka “Tatort: Tschill Out” ile Schweiger ve ekibi yeni bir çağın habercisi oldu çünkü konu aksiyon ve atışlardan çok daha azdı.