TİM Lideri Gülle: 2021 yılında ihracatımız 200 milyar doları geçecektir

Beykozlu

New member
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri İsmail Gülle,2021 yılı Türkiye Cumhuriyeti için hiç bir vakit unutulmayan bir tarih olacaktır. Pandemi daha sonrası durmadan yükselen, her ay rekorlar kıran ihracatımız 200 milyar doları geçecektir” dedi.

Gülle, birlikteindeki heyetle bir arada Kilis Valisi Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Gülle ve birlikteindeki heyet, sonrasındasında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Kilis İrtibat Ofisi’nin açılışına katıldı.

Açılış öncesi TİM Halı Bölüm Heyeti Lideri Salahattin Kaplan, kendisi için memnun ve kıymetli bir gün olduğunu tabir ederek, “yıllardır Kilis’e bir irtibat ofisi açmak için epeyce gayret ettim. TİM Lideri İsmail Gülle’nin yardımıyla bu gerçekleşiyor. Kendisi vesile oldu. İhracatçının ne üzere devlet dayanağı alacak, bu hususta bilgi almak için Gaziantep’e gidip gelmesine gerek kalmadan burada bütün işlerini yapabilecekler. Biz gereken dayanağı Gaziantep’ten vereceğiz” diye konuştu.

TİM Lideri İsmail Gülle ise şunları söylemiş oldu:

2021 yılı Türkiye Cumhuriyeti için hiç bir vakit unutulmayacak bir tarih olacaktır. Pandemi daha sonrası durmadan yükselen, her ay rekorlar kıran ihracatımız 200 milyar doları geçecek, üzerinde bir sayıya gidecektir. Bunu gerçekleştiren, bunun için gayret eden tüm ihracat ailesine teşekkür ederim. Mülki erkanımıza teşekkür ediyorum. İhracat için ucundan tutan, dayanak olan herkese teşekkür ediyorum. Herkese minnettarız. Burada 185’e yakın ihracatçımız var. Birincisi onların hizmetlerini en güzel biçimde vermek, ikincisi onların sayısını attırmak, bu gayeli bu ofisin iyi olmasını diliyorum”

Kilis Valisi Recep Soytürk de, Kilis’in iki kapısı bulunduğunu belirterek, “Bunlar Öncüpınar Hudut Kapısı ile yeni açılan Çobanbey Hudut Kapısı’dır. İhracat her geçen gün artıyor. İhracatçılar birliğinin bir ofisinin olması ihracatımıza katkı sağlayacaktır. Gaziantep’teki ihracat oranındaki artışı heyecanla takip ediyoruz. Daha da artmasını bekliyoruz. Yeni yerimizin iyi olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.