Turşu (Garanti Kıtır Kıtır Turşular)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Turşu (Garanti Kıtır Kıtır Turşular) Tanımı İçin Materyaller

Suyu için

• 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı sirke
  • 8 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kuru nane (Miktarı ne kadar yapacaksanız arttırıp azaltabilirsiniz)
Materyaller;

• 1 baş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • Yarım demet maydanoz ya da dereotu
  • Yarım kilo salatalık
  • Yarım kilo havuç
  • Yarım kilo acur
  • 15 -20 adet kıl biber
  • Yarım kilo fasulye
  • 5- 6 yaprak lahana
  • 3 adet kelek
  • Yarım elma
  • 10 15 adet üzüm
  • 2 adet erik
  • Başka kavanozda yarım kilo süs biberi
Turşu (Garanti Kıtır Kıtır Turşular) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tuz ve limon tuzunu derin bir kaba alalım.
  2. 1 su bardağı kaynar su ile eritelim daha sonra olağan su ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
  3. Son olarak naneyi de ekleyelim turşu suyumuz hazır. Bi kenarda bekletelim.
  4. Turşuluk materyallerimizi güzelce yıkayıp bi kenara alalım süzülmesini bekleyelim. Bu ortada siz ne seviyorsanız tıpkı tanım ettiğim ettiğim farklı gereçlerle yapabilirsiniz.
  5. Karnabahar, bamya, domates ne seviyorsanız onla yapabilirsiniz.
  6. Sebzelerimizin baş kısımlarını kesip bi kaç modüle bölelim, tüm bırakacaksanız bir iki yerinden bıçakla delin ki suyu içine girsin.
  7. Kıl biberleri bölmeden koyun yalnızca sapını kesip bıçakla delin.
  8. Lahanaları küçük modüllere ayırın.
  9. Süs biberlerini ben farklı kavanozda yaptım hepsi acı olmasın diye, siz acı seviyorsanız hepsine koyabilirsiniz.
  10. Sarımsakları da ayıklayın her 5 litrelik kavanoza 1 baş kadar koyabilirsiniz.
  11. Tüm materyaller hazırlanınca kavanozların tabanına 1er avuç nohut atalım nohut maya nazaranvi bakılırsacek.
  12. daha sonra bir kaç diş sarımsak ve öteki gereçlerden karışık biçimde koyalım ortalara sarımsak ve meyve ekleyelim, elma, üzüm, erik vs. Meyveler doğal sirke vazifesi görüyor ve başka bir aroma katıyor.
  13. Kavanoz ağzına kadar dolunca en son tekrar sarımsak koyuyoruz ve ağzını maydanoz ya da dere otuyla kapatıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  14. 20 gün daha sonra kütür kütür turşularımız hazır. Lütfen serin yerde saklayın. Sıcakta kalırsa yumuşar ve suyu bulanıklaşır. Mümkünse dolap yoksa en serin yer olsun.Afiyet olsun.
Not: turşu ölçüsünü isteğiniz üzere çoğaltabilirsiniz ben 5 litrelik bidon için ortalama ölçü verdim. suyunu da oranı bozmadan çoğaltabilirsiniz. ben hepsi toplam fotoda gördüğünüz, 13 kilo kadar turşu yaptım