Üç Renk Pastası Tanımı İçin Gereçler
Tabanı ve ortası için;
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı ve ortası için;
- Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu )
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 su bardağı süt
- Kakaolu puding
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Ben çikolata rendesi ve toz antep fıstığı kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda ocakta pişirecek olduğumuz beyaz kısmı yani orta kremasını biraz çukur bir tencereye 1 litre sütü muzu, şekeri, unu ve nişastayı belirtilen ölçülerde alarak ocağımıza alalım.
- Devamlı karıştırarak pişirdiğimiz kremamıza vanilya ve tereyağını ekleyerek kremanın sıcaklığında özleşmesi için karıştıralım.
- Pürüzsüz bir kıvama geldikten daha sonra birinci sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Bu esnada krem şantimizi yapıp soğuması için dolaba kaldırabiliriz.
- Tepsimizin tabanına sade bisküvilerimizi boşluk kalmayacak biçimde dizdikten daha sonra üzerine kremamızı sürüp, tekrar sade bisküvileri dizdikten daha sonra bir streç örtüp dolaba kaldırabiliriz.
- daha sonrasında belirttiğim ölçülerdeki pudingi de pişirip dolaba kaldırmış olduğumuz pastamızın üzerine döküp büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
- Burada bir değişiklik yaparak bu kez kakaolu pudingimizin üzerine kakaolu petibör bisküvilerini birebir biçimde diziyoruz.
- bu türlü 1 saat kadar buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine son kısmı olan dolaba kaldırdığımız krem şantiyi de pürüzsüz bir biçimde sürdükten daha sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Çok renkli ve o kadar yavaşça ve serinletici bir pasta oluyor ki tadına bakan herkes epeyce beğendi, sıcak yaz günlerinde bu pastayı denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum ????Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun ????.