Ünlü müzikçi Sinead O’Connor 17 yaşındaki oğlunu kaybetti: ‘Mavi gözlü bebeğim, her vakit ışığım olacaksın’

Beykozlu

New member
İKİ GÜN EVVEL KAYBOLMUŞTU
O’Connor’ın,bir müddetdir kayıp olan 17 yaşındaki oğlu Shane O’Connor’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Shane’in iki gün evvel kaybolduğu polise rapor edilmişti.

‘DÜNYA GAYRETİNİ SONLANDIRMAYA KARAR VERDİ’
55 yaşındaki müzikçi acı haberi toplumsal medya hesabından duyurdu. Sinead O’Connor paylaşımında “oğlunun, dünya gayretini sonlandırmaya karar verdiğini” belirtti. Akabinde da “kimsenin onu örnek almaması gerektiğini” yazdı. Bu durum, Shane O’Connor’ın kendi canına kıymış olabileceği yorumlarına niye oldu.

‘BEBEĞİM BENİM, SENİ ÇOK SEVİYORUM’
Sinead O’Connor, Twitter sayfasında şunları yazdı: “Benim hayatımın ışığı, hoş oğlum Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, dünya çabasını bitirmeye karar verdi. Ve o artık Allah’la birlikte. Huzur ortasında uyusun ve kimse onu örnek almasın. Bebeğim benim… Seni hayli seviyorum, lütfen huzur ortasında yat.” Polis, Shane O’Connor’ın ömrünü kaybettiğini doğruladı.

POLİS, HAYATINDAN KAYGI EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Sinead O’Connor’ın dört çocuğundan biri olan Shane O’Connor, perşembe gününden bu yana kayıptı. İrlanda polisinin verdiği bilgiye nazaran Shane, son olarak Güney Dublin’de Tallaght’ta görülmüştü. Polis, cuma günü yaptığı açıklamada da gencin ömründen telaş edildiğini açıklamıştı.

‘SENSİZ BENİM DÜNYAM YIKILIR’ DİYE YAZMIŞTI
Oğlu kaybolduktan daha sonra ünlü müzikçi da toplumsal medya hesabından ona seslenip kendisiyle irtibat kurması için davette bulunmuştu. 2018 yılında Müslüman olduktan daha sonra ismini Shuhada’ Davitt olarak değiştiren O’Connor o paylaşımda oğluna şu biçimde seslenmişti: “Shane senin hayatın epey bedelli. İlah, senin yüzüne o hoş gülümsemeyi boşuna yerleştirmedi. Sensiz benim dünyam yıkılır. Sen benim kalbimsin. Lütfen kendine ziyan verme.” O’Connor, o iletide oğluna İrlanda polis teşkilatı Gardai’ye gitmesini de önermişti. Akabinde da “Seni hastaneye götürelim” diye eklemişti. Lakin ünlü müzikçinin, oğluna ulaşma gayreti işe yaramadı ve Shane genç yaşında hayata veda etti.

‘HİÇBİR HUDUT BİZİ AYIRAMAZ’
O’Connor, oğlunun kaybettikten daha sonra Twitter hesabında Bob Marley’in bir müziğini ona ithaf ederek paylaştı. Müzikçi bu paylaşımını “Bu benim Shane’im için… hayatımın ışığı.. Benim mavi gözlü bebeğim. Sen her vakit benim ışığım olacaksın. Her vakit bir arada olacağız. hiç bir hudut bizi ayıramaz” iletisiyle tamamladı.

Gerçek ismi Sinéad Marie Bernadette O’Connor olan İrlandalı müzikçi, 2018 yılında dinini değiştirerek İslam’ı seçtiğini duyurmuştu. Müzikçi, “Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam’a gdolayıyor” demişti.

GENÇ YAŞTA MÜZİĞE YÖNELDİ
Sinéad Marie Bernadette O’Connor, 8 Aralık 1966, Dublin doğumlu, İrlandalı müzikçi, kelam müellifi ve bestekardır. İsmini, İngiltere’ye karşı girdiği bağımsızlık savaşımıyla tanınan İrlanda Cumhurbaşkanı’nın eşinden alan O’Connor, anne ve babasının boşanmasından daha sonra, annesinin kendisine şiddet uygulaması niçiniyle 1979 yılından daha sonra babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Eğitimini tamamlayamayan sanatçı, en son tahsil gördüğü okulda sanata eğilim gösterdi. Barbra Streisand’ın “Evergreen” isimli müziğini söyleyerek dikkatleri üzerine çekince Tua Nua isimli bir topluluğa katıldı.

ANNESİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ
1983 yılında babasının dayanağıyla girdiği “Newtown” isimli okulda müziğe güzelce ağırlaşarak bir deneme albümü çıkardı. Sonraki yıl, bir müzik mecmuası aracığıyla tanıştığı Columb Farrey’in yönlendirmesiyle “Ton Ton Macoute” ismini verdiği kendi müzik topluluğunu oluşturdu. Küçük bar ve gece kulüplerinde sahneye çıkan Ton Ton Macoute, tam ismini duyurmaya başladığı 1985 yılı sürecinde annesini bir trafik kazasında yitirdi.

GRAMMY MÜKAFATINI REDDETTİ
Bu olaydan etkilenerek Londra’ya gitti ve orada John Reynolds ile evlendi. Bob Dylan’dan Bono’ya kadar, Fachtna O’Ceallaigh ve Marco Pironi üzere sanatkarlarla bir arada çalışmalar yaptı. 1990 yılında kelam müellifinin Prince olduğu ve doruğa çıkmasına yol açan müzik olan “Nothing Compares 2 U” isimli şarkıyı yaptı. Layık görüldüğü Grammy Ödülü’nü reddeden O’Connor, politik kimliğini sanatıyla birlikte önplana çıkararak, ABD ve savaş aksisi bir çizgi izledi. 1992 yılında Papa II. Jean Paul’ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa’nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun reaksiyonunu çekti.