Uli Hoeneß ve Alman rekor şampiyonlarıyla ilgili endişeler

Beykozlu

New member

FC Bayern şu ana kadar olaylarla dolu bir 2023 yılını geride bırakabilir. Uli Hoeneß her zaman ortadaydı ve şimdi son birkaç aydır yorum yapıyor.

FC Bayern her zaman bir şekilde sürekli ateş altındadır, bundan kaçış yok. İlkbahardan ve teknik direktör Julian Nagelsmann’ın görevden alınmasından bu yana, kulüp ikonları için bile yeni olması gereken bir huzursuzluk yaşandı: Nagelsmann kovuldu, Thomas Tuchel getirildi, Şampiyonlar Ligi elendi, DFB Kupası’ndan elendi, şampiyonluk neredeyse kaybediliyordu ve daha sonra yönetim ikilisi Hasan Salihamidžić ve Oliver Kahn’ı da görevden almadı. Alman rekor şampiyonlarıyla ilgili çok şey yaşandı.

Aynı zamanda Bayern’in “Spor Komitesi”nde de yer alan ve operasyonel işlerde en önemli kararların alınmasına yardımcı olan Onursal Başkan Uli Hoeneß, “Welt” ile yaptığı röportajda geriye baktı. Üzerine düşeni yapmak isteyen Hoeneß, “Üzerine çalışılması gereken çok şey vardı. FC Bayern bir süredir yanlış yöne gidiyordu, kulüpteki birçok koordinat kaymıştı” dedi.

“Beni tanıyan herkes, her zaman fikrimi ifade ettiğimi bilir. Ben iktidar iddiasıyla bir şeyler yapan biri değilim. Önemli olan her zaman FC Bayern’in iyi iş çıkarmasıdır.” Karl-Heinz Rummenigge muhtemelen Hoeneß’e benziyor, ikisi de aslında veda etmiş ve başkalarına yer açmak istemişti. Ancak Uli Hoeneß’in söylediği gibi, son birkaç ayın çalkantılı dönemi onları geri getirdi: “Yeniden birbirimize çok yakınlaştık ve her zamankinden daha iyi anlaşıyoruz. Birlikte hareket ediyoruz. Bu, bizimle birlikte karar veren herkes için geçerli ve bu iyi bir şey. tüm kulüp için.”

Oliver Kahn’ı CEO olarak öneren Uli Hoeneß de yaz başında pek de sorunsuz gitmeyen onun görevden alınmasından bahsetti. Hoeneß, “Hepimiz ve ben çok özeleştiri yapıyoruz ve kendi sonuçlarımızı çıkardık. Ancak bu konuda her şey söylendi; biz ileriye bakıyoruz” dedi. “Belli ki hayal kırıklığına uğramış olsa da, kötü bir şekilde ayrılmadık. Karardan sonra hâlâ birkaç telefon görüşmesi yaptık. Oliver Kahn her zaman FC Bayern’in bir parçası olacak.”