Ulusal Halterci Fatmagül Çevik, 6 ay daha sonra dünya şampiyonu oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ulusal Halterci Fatmagül Çevik, 6 ay daha sonra dünya şampiyonu oldu
Dokuz yıl evvel Isparta’da haltere başlayan 17 yaşındaki Fatmagül Çevik, branşında muvaffakiyet elde etmeye devam ediyor.

birinci vakit içinderda Türkiye, akabinde ise Avrupa şampiyonu olan Çevik,12 Ekim 2021’de Suudi Arabistan’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda koparmada 95 kiloyla gümüş, silkmede 108 kiloyla bronz madalya kazanıp, toplamda da bronz madalyaya ulaştı.

Dünya şampiyonunun bedeninde yasak husus bulundu

AA’nın haberine nazaran, tertipte koparma kategorisinde şampiyon olan Kazakistanlı atletin derecesi, bedeninde yasaklı husus tespit edilmesi niçiniyle iptal edilince, Fatmagül Çevik 6 ay daha sonra birinci sıraya yükselip, bu kategoride dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, halteri hayli sevdiğini belirterek, aylar daha sonra gelen şampiyonluk haberiyle keyifli olduğunu söz etti.

“Tarif edilmez bir duygu”

Suudi Arabistan’da da madalya için uğraş ettiklerini anlatan Çevik, “Dünya ikincisi olmuştum fakat dünya şampiyonu olan Kazak atlette yasaklı unsur çıktığı için şampiyonluğu elinden alındı. Türkiye Halter Federasyonundan beni aradılar ve şampiyon olduğumu söylemiş olduler. Tanım edilmez bir histi benim için. Anlatılmaz, yaşanır. Ailem de hayli gururlu.” halinde konuştu.

Atletin gayesi 2024 Paris Olimpiyatları

Çevik, Meksika’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda tekrar altın madalya kazanarak Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini, 2024 Paris Olimpiyatları için kota alıp, orada da dereceye girmeyi hedeflediğini aktardı.

“Çok şiddetli koşullarda çalıştık”

Antrenörü Ferit Şen de yeni şampiyonluklar için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Dünya şampiyonu olduğunu öğrendiğimizde fazlaca sevindik. 9 yıldır epey kuvvetli kurallarda çalıştık. Fatmagül gayeler koyarak çalıştığı için başarılı oldu.” tabirlerini kullandı.