Un Helvası (Tam Ölçülü Tam Kıvamında)

Leila

Global Mod
Global Mod
Un Helvası (Tam Ölçülü Tam Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler

• 125 gram margarin
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 4 su bardağından 1 parmak eksik un
Şerbeti için

• 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Un Helvası (Tam Ölçülü Tam Kıvamında) Tanımı Yapılışı

Ölçülerine uyarak yapılırsa her insanın tutturabileceği kusursuz bir un helvası tanımı????????.

1. Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alalım kaynatmıyoruz hatta ısıtmıyoruz bile hiç ocağa koymadan da yapılıyor ben uzun mühlet karıştırmamak ismine yalnızca ılıtıyorum 3-4 dak.
  2. Ocakta tutup karıştırıyorum şeker daha çabuk eriyor ondan sonrasında helvayı kavuracağımız tava olur tencere olur ocağımıza alalım (ben kapaklı ve derin olmasını tercih ediyorum şerbetini döktüğümüzde çok bir fokurdama oluyor çünkü).
  3. Yağları alalım tencereye margarin eridiği vakit ununumuzun tamamını ekleyip karıştıralım ve rengi istediğimiz kıvama gelene kadar karıştırarak kavuralım biraz sabır gerektiriyor başından ayrılmamanızı tavsiye ederim yanabilir helvanız.
  4. sonrasındasında kapağı elimize alalım başka elimize de şerbetimizi alalım ve bir atakta döküp kapağı kapatalım.
  5. Birinci fokurdamadan kendimizi korumuş olalım(burada kapaklı pişirmeden çok kapağı yalnızca 2-3 saniye tutuyoruz buradaki mühlet aleyhimize işliyor zira helvamız topaklanır çabucak karıştırmamız gerekiyor isterseniz hiç kapakla uğraşmayın şerbetini döküp çabucak karıştırmaya başlayın ben etrafa sıçramasından hoşlanmadığımdan bunu yapıyorum benim üzere olanlar var ise diye de yazmak istedim)
  6. Çabucak kapağını kaldırıp süratlice karıştıralım biraz da bu türlü kavuralım 5 dak. kadar ve ocağımızı kapatıp kaşığın karşıtıyla düzleyelim.
  7. Kaşık kaşık alıp servis tabağına dizelim bu biraz uğraştırıcı olabilir yaptıkça daha kolay gelicek bir detay daha helvayı kavurduğumuz derin kapta bu süreç daha sıkıntı olacağından birinci yapanlar için daha kısa yayvan bir tepsi ya da borcam üzere bir kaba alıp düzleyerek ordan kaşıkla alırsanız daha kolay olur ya da uğraşmak istemiyorsanız direk dilimleyebilirsiniz yahut kalıblarla şekillendirebilirsiniz burası size kalmış afiyet olsun ????????.