Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 250 gram labne peyniri
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı
- 2 su bardağı vişne suyu( ben kendim yaptığım için hazır kullanmıyorum)
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker( ben biraz mayhoş tatları seviyorum. siz isterseniz şeker oranını yükseltebilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ocağa alıp eritelim.
- Bisküvilerimizi rondodan epey toz olmayacak biçimde geçirelim ve bir kaba alalım.
- Eriyen tereyağımızı bisküvilerimizin üzerine ekleyip karıştıralım özdeşen harcımızı yere yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbımıza alalım.
- Kek kalıbının kenarlarına alüminyum folyo saralım ki kenarları ısıya bağlı olarak kızarmasın.
- Alt yeri bir bardak sayesinde sıkılaştırmanın ve 2 saat dolaba dinlenmeye gönderelim.
- Oda sıcaklığında olan yoğurt, labne peyniri ve kremayı ekleyip çırpıcıda çırpalım.
- Üzerine şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Yumurtalarımızı tek tek ekleyip karıştırmak devam edelim.
- Unumuzu, nişastamızı ve son olarak vanilyamızı da ekleyip karıştıralım.
- Dolapta dinlenen alt tabanımızın üstüne harcımızı yayalım.
- 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
- Fırınımızın en alt kısmına büyük bir fırın kabına( borcam olabilir) sıcak su koyalım ki cheesecakemizin çatlamasını önleyelim.
- Fırından çıkarmadan yavaşça kalıbı sallayalım yalnızca orta kısım biraz sallanıyorsa pişmiş demektir.
- Kekimiz soğuması için bırakalım.
- Sosumuz için vişne suyumuzu bir tencereye alalım.
- İçine nişasta ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Sosumuzu ılıması için kenara alalım.
- Soğuk kekimizin üstüne ılımış sosumuzu dökelim ve dinlenmesi için en az 5 saat kadar dolapta bekletelim.
- 1 gün evvelden yaparsanız epey daha dinlenmiş oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….